ŞOK! Bakan hayatını kaybetti

ŞOK! Bakan hayatını kaybetti

Son dakika gelişmesine göre, Bakan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İşte şok gelişmenin ayrıntıları;

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde 73 yaşında vefat etti.

Denizli'de özel bir hastanede tedavi gören eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'in (73), akciğer enfeksiyonu ve bağırsak problemi tanısıyla Güven Hastanesi'nde tedavi altına alındığı açıklanmıştı.

BÖBREK YETMEZLİĞİ VARDI

Hasan Celal Güzel'in ambulans helikopterle öğleden sonra Ankara'ya getirilerek Güven Hastanesi'ne yatırıldığını ifade eden Güzel, şu bilgileri vermişti:

"Babamın böbrek yetmezliği vardı, belli aralıklarla diyalize giriyordu. Bir süre önce de akciğer enfeksiyonu geçirmişti ve tedavi olmuştu. Şimdi de yine akciğer enfeksiyonu ve bağırsağında bir probleme bağlı olarak rahatsızlandı. Bilinci açık, konuşuyor. Klinikte tedavi altında. Genel sağlık durumuna ilişkin yarın daha detaylı bilgi vermek mümkün olacak."

HASAN CELAL GÜZEL KİMDİR?

1986 yılında girdiği ara seçimlerde dönemin Anavatan Partisi'nden (ANAP) Gaziantep Milletvekili seçildi, Turgut Özal hükümetinde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev aldı. 1987 yılı genel seçimlerinde yeniden milletvekili seçildi. Seçimlerden sonra Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı. Ayrıca 1986-1989 yılları arasında Dışişleri Bakan Vekilliği görevinde bulundu. 1989 yılında yapılan ANAP Olağanüstü Kongresi'nde parti genel başkanlığı ve başbakanlık için adaylığını koydu fakat seçilemedi.

24 Ocak 1980 ekonomik istikrar tedbirlerinin alınmasında önemli bir rol oynayan ve 1983 yılında 38 yaşında iken Türkiye'nin en genç Başbakanlık müsteşarı unvanı alan Hasan Celal Güzel, 23 Kasım 1992'de Yeniden Doğuş Partisi'ni (YDP) kurmuş ve bir süre partinin genel başkanlığını yapmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.