Şok gelişme! Sırada Süleymancılar var! Akşener'i desteklemişlerdi

Şok gelişme! Sırada Süleymancılar var! Akşener'i desteklemişlerdi

Süleymancılara yönelik operasyon mu yapılacak? İşte flaş gelişmelerin ve iddiaların ayrıntıları;

Gazeteci – Yazar Nevzat Çiçek, istihbarat birimlerinin cemaat ve tarikatlar konusunda ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu ve birçoğunun tasfiye edileceğini ileri sürdü. Bunların başında ise Süleymancıların geldiği iddia edildi.

Gazeteci Nevzat Çiçek, cemaat ve tarikatların tasfiye olacağını ifade etti.

Nevzat Çiçek Habertürk'e verdiği röportajda cemaat ve tarikatlara yapılacak operasyonu için şunları söyledi:

"Bu noktada iki şey söyleniyor. Islah edilebilir olanları varsa ıslah edelim. Çünkü sonuç itibariyle bunların mensupları var. Bir şeyi kapatmakla, yeraltına itmekle onu bitiremiyorsunuz. Ama ajanlık faaliyeti içine girmiş olan, milli güvenliği tehdit eden, dini bozma noktasında toplumun kılcal damarlarına kadar gitmiş olup bunu ve ticareti kullananlar varsa, bunlardan bir karar verme süreci istenecek. Nedir? Büyük bir ihtimalle ya tasfiyeleri ya küçülmeleri ya da asli unsurlarına dönmeleri istenecek. Türkiye’deki bütün tarikat ve cemaatler masadadır."

İstihbarat birimlerinin cemaat ve tarikatlar konusunda ciddi çalışma içinde olduğunu söyleyen Çiçek, şunları söyledi:

"Devletin istihbarat birimleri bu noktada çok ciddi çalışıyorlar. “Söz konusu tarikat yerli ve milli mi?” diye bakıyorlar. Gerçekten bir silsilesi varsa, toplum tarafından biliniyorsa, İslami öğretisi varsa ve bu ülkeye hizmetinde bir sıkıntı yoksa, burada bir sorun yok. Ama tarikat, cemaat, vakıf ve dernek adı altında dini kullanarak dışarının maşalığını yapıyorsa, milli güvenliğe tehdit oluşturuyorsa, dinin sahih kaynaklarını yerle bir ederek kendi anlayışını empoze etmeye çalışıyorsa, ümmete de ülkeye de herhangi bir faydası yoksa bunlar tasfiye edilecektir.

Öte yandan Gazeteci – yazar Nevzat Çiçek’in bu açıklamaları, günlerdir kamuoyunda konuşulan Süleymancılara yönelik operasyon yapılacağı iddialarını kuvvetlendirdi. Bilindiği üzere Süleymancılar 24 Haziran seçimlerinde Meral Akşener’i desteklemişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum