Şok iddia...Berat Albayrak Çetinkaya'nın istifasını istedi

Şok iddia...Berat Albayrak Çetinkaya'nın istifasını istedi

Bugün Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasından sonra yeni bir iddia dile getirildi. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın istifasını istedi.

Ankara’da hareketli saatler yaşanıyor. Bu sabah Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınması ile çalkalanan Ankara kulisleri şimdi de başka bir iddia ile hareketlendi.

İddiaya göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Çetinkaya'nın istifasını istendi.

AK Partiye yakın bir kaynak tarafından iddia edilen habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın istifasını istedi.

Aynı kaynak Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın da istifasını istediğini, ancak Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’nın Merkez Bankası’nın bağımsızlığını hatırlatarak istifa talebini reddettiğini iddia etti.

Daha sonra Merkez Bankası Başkanı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınınca bunun hukuki tartışmaları gündeme geldi.

Reuters’e konuştuğu iddia edilen bir kaynaktan aktarılan bilgiye göre; Cumhurbaşkanı  ile birlikte Berat Albayrak’da Çetinkaya'dan istifa etmesini istedi. Reuters’i kaynak gösteren T24’ün haberindeki iddialar bu şeklide.

Merkez Bankası Başkanı neden görevden alındı?

Türkiye ekonomisindeki dalgalanmalar Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışılır hale getirmişti. Hükümetin faiz indirimi politikasına uyum sağlayamayan ve olumlu kararlar almayan Merkez Bankası Başkanı’nın uyum sağlayamadığı için görevden alındığı da iddialar arasında. Başkan Çetinkaya’nın Merkez Bankası’ndaki görev süresinin bitimine bir yıl kala görevden alınması bu iddiaları doğruluyor. 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.