Şok iddia: CHP'li Sezgin Tanrıkulu CİA ajanı

Şok iddia: CHP'li Sezgin Tanrıkulu CİA ajanı

Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)’ların masum Kürtleri öldürdüğünü söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2013 yılında o zamanın CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz tarafından “CİA Ajanı” olarak ilan edilmiş.

SİHA’ların PKK ile mücadele yerine masum Kürtleri öldürdüğünü açıklayarak Türkiye’nin gündemine oturan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun CHP milletvekili tarafından 2013 yılında “CİA Ajanı” ilan edilmişti. Sözkonusu iddiayı belgeleriyle ortaya koyan ve Tanrıkulu’nun CİA’daki kod numarasını da söyleyen o zamanın CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP tarafından disiplin cezasız almıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Tanrıkulu'nun SİHA açıklamalarına sahip çıkmıştı.

chpdilek.jpeg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun “CİA Ajanı” olduğuna ilişkin o dönemin Radikal gazetesinde çıkan haber şöyle:

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nu, basına kapalı grup toplantısında “CIA Ajanı” olmakla suçlayan Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’a, CHP Grup Disiplin Kurulu tarafından uyarı cezası verildi. Konu hakkında açıklama yapan Yılmaz, uyarı cezasını kabul etmediğini vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi”’nin grup disiplin kurulu, bu türden şüpheli ilişkileri olan bir milletvekilini sorgulamayıp da bana ceza veriyorsa işte asıl o zaman parti hukuku çiğneniyor demektir” dedi.

CHP Grup Disiplin Kurulu, bir süre önce yazılı ve sözlü savunmasını aldığı Dilek Akagün Yılmaz ile ilgili kararını önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda verdi. Komisyona Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan başkanlık etti. Edinilen bilgiye göre Aldan’ın yanı sıra Amasya Milletvekili Ramis Topal, Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Yılmaz’ın “uyarılma cezası” verilmesi yönünde oy kullandı. Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Yılmaz’ın uyarılmasını gerektirecek bir suç işlemediğini belirterek, karara muhalefet ettiği öğrenildi.

'ASLA KABUL ETMİYORUM'

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, Grup Disiplin Kurulu toplantısında Gürkut Acar’ın karşı oyuna rağmen Başkan Ömer Süha aldan, üyeler Ramazan Kerim Özkan, Hasan Akgöl, Ramis Topal, Nedret Akova ve Kazım Kurt’un oyları ile kendisine uyarı cezası verildiğini belirterek, “Bu cezayı asla kabul etmiyorum. Çünkü ben CHP nin ilkelerini savunmanın ve parti üyesi olan herkesin bu ilkelere uygun davranmasını istemenin dışında hiçbir eylemde bulunmadım” dedi. Parti tüzüğüne ve programına aykırı hiçbir davranışının olmadığını da kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:

CHP BELGELERİ GÖRMEZDEN GELİYOR
“Kapalı grup toplantısında Sezgin Tanrıkulu’na basında sıkça yer alan ve her yerde karşımıza çıkan Gölge CIA olarak bilinen Stratfor belgelerinde TR 705 kod adının verilmesini hatırlatarak bunu sorgulamam ve açıklama istememin suç olarak değerlendirilmesi kabul edilemez. Grup iç yönetmeliği çerçevesinde her milletvekilinin özgürce söz ve oy hakkı olmasına rağmen, bu hakkımı basına kapalı olan bir grup toplantısında kullanmamdan dolayı suçlanmam parti hukukuna aykırıdır.
Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği 60 civarında Wikileaks belgesinde ABD Adana Konsolosluğu’nun ABD Ankara Büyükelçiliği’ne gönderdiği kriptolarda Sezgin Tanrıkulu için, ‘Uzun zamandır konsolosluğumuzun kontak kişisi’ deniyorsa, yine bir başka kriptoda ABD işgali altındaki Irak’ta Abu Garib hapishanesindeki işkence fotoğraflarının tekrar Türk basınında yayınlanmasından ve ABD’nin Müslümanlar üzerindeki olumlu imajının zedelemesinden Sezgin Tanrıkulu’nun endişe duyduğundan söz ediliyorsa CHP’nin bu belgeleri görmezden gelmesi mümkün değildir.

BANA CEZA PARTİ HUKUKUNU ÇİĞNEMEKTİR
Bu kişinin halen daha insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı sıfatının devam ettirilmesi nasıl bir çelişkidir? Anti emperyalist bir kurtuluş savaşının bağrından doğan Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup disiplin kurulu, bu türden şüpheli ilişkileri olan bir milletvekilini sorgulamayıp da bana ceza veriyorsa işte asıl o zaman parti hukuku çiğneniyor demektir.


SUSMADIM SUSMAYACAĞIM
Yıllarca bu partiye emek vermiş, parti içindeki önseçimle milletvekili olmuş, CHP nin anti emperyalist, tam bağımsız, laik demokratik, çağdaş Türkiye ilkelerine sonuna kadar sahip çıkan bir milletvekili olarak ben gördüğüm yanlışlıklara karşı susmadım, susmayacağım ve tarihi görevimi yapacağım.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum