ŞOK İDDİA! Yeni KHK'da 10 bin ihraç var!

ŞOK İDDİA! Yeni KHK'da 10 bin ihraç var!

Olağanüstü Hal süresi dolmadan kapsamlı bir Kanun Hükmünde Kararname çıkarılacağı ve 10 bin kişinin daha ihraç edileceği ifade edildi. İşte ayrıntılar;

Kanun Hükmünde Kararname ile 10 binden fazla FETÖ üyesinin devlet kurumlarından ihraç edileceği ileri sürüldü.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal (OHAL) yeniden Türkiye'nin gündemine girdi. 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL 7 kez uzatıldı. 18 Temmuz'da sona erecek olan OHAL'in bir kez daha uzatılması beklenmiyor.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, OHAL dönemini kapsayan 2 yıl içinde 31 adet Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkartıldı. İhraçların ön planda olduğu KHK'lar ile terörle mücadele noktasında da önemli adımlar atıldı. Ankara'da ise bir süredir son bir KHK için çalışmalar yürütülüyordu. Başbakan Binali Yıldırım da kısa süre önce tamamlanan son KHK'nın bugün yayımlanacağını ve terörle mücadeleye ilişkin önemli düzenlemelerin olacağını duyurdu.

Yeni KHK ile TSK ve Emniyet başta olmak üzere devletin diğer kurumlarından kapsamlı ihraçlar içereceği öğrenildi. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle ilişiği tespit edilen binlerce kişi ihraç edilecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.