ŞOK İHMAL, İşte Facia nedeni

ŞOK İHMAL, İşte Facia nedeni

Soma'daki yangın faciasını aydınlatacak en kritik bilgi. İşte kurtulan bir maden işçisinin verdiği çok önemli ihmalin şok eden ayrıntısı! 17 gündür trafo ve kablolarla ilgili yalvarırcasına uyaran tekniker ve acı akıbeti…

Alınan son bilgilere göre maden şirketinde büyük bir ihmal söz konusu. İşte Ayrıntılar..


TEKNİKER 17 GÜNDÜR 'TRAFO' VE ‘KABLOLAR’ DİYE YALVARIYORDU!

Maden kazasından canlı olarak kurtulmayı başaran bir işçi yangın faciasının yaşandığı madende elektrik teknikeri Ergün Sidal’ın 17 gündür Trafonun arızalı olduğu ve kablo tesisatının da gereken düzeyde olmadığı ve bu kabloların yanmaz kablolarla değiştirilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı. Bazı Basın Mensuplarına konuşan işçi “Ergün 17 gündür uyarıyordu. Hatta şirket yönetimine yalvardı. “Bu kablolar yanmaz olması gerekiyor’ diye” dedi.

FARELER KEMİRİYOR YERDEKİ ISLAKLIKLA TEMAS EDİYOR

Tekniker Ergün Sidal’ın yaklaşık 17 gündür yaptığı uyarılarda yanmaz kabloların galerilere giden tünellerde fare kemirmesi sonucunda nemden dolayı oluşan yerdeki ıslaklıkla temas ederek kısa devre, duman ve yangınlara neden olacağını söylediğini iletti.

UYARDIĞI NEDENLER ERGÜN FİDAL’IN DA ÖLÜMÜNÜ GETİRDİ

Ergün Sidal’ın  mesai arkadaşı Fidal’ın da bu faciada hayatını kaybettiğini, 17 gündür sürekli uyardığı nedenden çıkan facia ile vefat ettiğini söyledi.

İŞÇİLERE BASKI VAR!

Soma’daki Maden faciasını ve ihmalleri aydınlatacak bilgileri Bazı basın mensupları ile paylaşan maden işçisi isminin verilmemesini rica ederken şunları söyledi “Kaza olduğu andan itibaren burada işçilere büyük bir baskı var. Dikkat ederseniz televizyonlarda da kurtulanlardan kimse olayın nasıl olduğunu anlatmıyor. Sadece başka şeyler söylüyorlar. Şükrediyorlar. Başka bir şey demeyeceğim diyorlar. Çünkü burada bir baskı var. Sizler bugün var yarın yoksunuz. Onun için benim ismimi vermeyin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.