Şok ittifak açıklaması!

Şok ittifak açıklaması!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2019'daki seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mersin’deki programı kapsamında bazı ziyaretler gerçekleştiren Destici, buradaki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

BBP kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve şehitleri anma programı için kente geldiğini belirten Destici, "Terör 30 yıldan fazla bir süredir devletimizin, milletimizin başının bir belası. Şu anda da terörün tüm unsurlarına karşı top yekün bir mücadele veriliyor hem içeride hem dışarıda. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Özellikle sınır ötesi harekat Afrin operasyonu, Zeytin Dalı Harekatı bunlar çok doğru operasyonlar. İnşallah Suriye ve Irak'ın kuzeyinden PKK, YPG, DEAŞ ne varsa bütün terör örgütleri temizlenene kadar bu mücadele sürmeli" şeklinde konuştu.

İLKESEL OLARAK İTTİFAKTA ANLAŞTIK

Destici, hükümet sisteminin değişmesi noktasında desteklerini ve görüşlerini bildirdi.

Sistem değişikliğine “evet” dediklerini, belirten Destici, "Cumhur ittifakında AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak bu ittifakta anlaştı. Bu sadece 3 partiye münhasır bir şey değil. İsterse diğer partiler de yapabilir. Yapmaya da bilir. Bu bir zorunluluk değil. Ama bunun faydası şu olacak; barajdan dolayı temsilde adalet tam olarak yerine gelmiyor. Bu ittifak eden partiler barajı aşmış olacağı için temsilde adalette büyük oranda sağlanmış olacak. Yani her kesim meclise girmiş olacak. Meclis ne kadar güçlü olursa hem demokrasi güçlenecek hem de halkın talepleri oraya iletilecek ve çözüm üretilecek. Ne kadar farklı ses olursa mecliste sizin sesiniz o kadar farklı dile getirilir ve dolayısıyla da mağduriyet alanları ortadan kaldırılır. Bizim de bütün uğraş ve gayretimiz bu." şeklinde konuştu.

Sistem değişikliğinin Türkiye'nin hayrına ve menfaatine olacağının ileride görüleceğini vurgulayan Destici, "Milli iradedir her şey. Halk yüzde 52 vermeseydi 'evet' geçer miydi? Seçimlerde de böyle. Herkesin milli iradeye saygı göstermesi lazım. Her vatandaşımızın oyu eşittir, kıymetlidir. BBP olarak 25 yılık bir siyasi partiyiz. Hep millet ne derse o dedik. Bundan sonra da millet ne derse o demeye devam edeceğiz." dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.