Şok market çalışma saatlerini değiştirdi! Tepkiler çığ gibi...

Şok market çalışma saatlerini değiştirdi! Tepkiler çığ gibi...

Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan ŞOK marketleri çalışma saatlerini değiştirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gıda marketlerinin çalışma saatleri geçtiğimiz günlerde değişti.

Koronavirüs öncesi sabah saat 09:00 ile 21:00 arasında hizmet veren marketler çalışma saatlerini tedbir kapsamında 10:00 ile 20:00 arasına çekmişti.

Ancak Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan ŞOK marketleri bu uygulamayı bugün itibariyle gerçekleştirmeyeceğini duyurdu.

 

ÇALIŞMA SAATLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam yaptığı sokağa çıkma yasağı açıklamasının ardından korona virüs tedbirlerini hiçe sayan ŞOK marketleri çalışma saatlerinin bugün itibari ile yine 09:00 ile 21:00 arasında olacağını duyurdu.

ŞOK Marketlerinin resmi İnstagram hesabından yapılan bu açıklamaya binlerce kullanıcı tarafından tepki geldi.

 

sokmarket-siyasetcafe.JPG

 

Tepkilerin ardından ŞOK marketleri yorumları kullanıcılara kapattı.

 

ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

 

Korona virüs tedbirleri kapsamında gıda marketlerinin çalışma saatleri değişirken, marketlere de bazı kurallar getirildi.

#Evdekal Türkiye sloganı ile dışarı çıkmayan veya yaştan dolayı sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlar ihtiyaçlarını  telefonla sipariş vererek karşılıyor.

Büyük marketlerin sanal market uygulaması var. Bu marketler, siparişi kuryeler veya bu iş için özel olarak görevlendirilmiş motorize elemanlar tarafından  evlere getirip teslim ediyor.

Ancak, Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan ŞOK marketlerinin siparişleri teslim etme sistemi hayli ilginç.

ŞOK market siparişleri servis elemanları yerine market çalışanları ile evlere gönderiyor.

Marketlerde çalışan satış elemanları ek olarak siparişleri de evlere teslim ediyor. üstelik, yürüyerek ve  bir araç kullanmadan.

Korona virüs günlerinde böyle bir uygulama tepkilere ve protestolara neden oldu.

Müşterilerin tepkilerini dile getirdiği bazı paylaşımlar:

 

sok1.JPG

 

sok2.JPG

sok3.JPG

 

MASKE VERİLMİYOR İDDİASI

Bir market çalışanı maske verilmediğini iddia etti.

sok-maske.JPG

 

ŞOK MARKETİN AÇILIMI NEDİR? KİME AİT

 

1995 yılında kurulan Şok Marketler T.A.Ş., 2011’in Ağustos ayında Yıldız Holding yani Ülker tarafından Gözde Girişim liderliğinde bir konsorsiyum tarafından satın alındı. Satışla birlikte konseptini tamamen yenileyen Şok Market, mağazalarını baştan sona yeniledi, tüketicilerin bildiği ve alıştığı markalı ürünleri uygun koşullarla müşterilerine sunmaya başladı. Ülker, Migros tarafından kurulan Şok marketler ile birlikte Sabancı’da olan DİA-SA marketlerini de satın alarak ŞOK adı altında birleştirdi.

Satın alma sürecinin ardından yapılan konsept yenileme çalışmaları ile birlikte içki satışı kaldırılmıştı. Şok market CEO’su Uğur Demirel’in verdiği bilgiye göre 2019 yılı sonunda mağaza sayısını 6.000’e yükseltilmesi planlanıyor.

Aynı sektörde rekabet içinde devam eden A101 ve BİM’den sonra mağaza sayısı en yüksek market olarak biliniyor.

İSMİ NEDEN ŞOK?

Marka isim bulmakta zorlanan yetkililer hem dikkat çekici olduğu hem de kampanyalarda sıkça telaffuz edilen bir kelime olduğu için ŞOK markasını oluşturmuşlar.

MURAT ÜLKER KİMDİR?

1959 yılı İstanbul doğumlu olan Murat Ülker Kırım Aluşta asıllıdır. Dedesi Hacı İslam Efendi, Fatih Medresesi mezunu bir muallimdi. Trakya’da yine bir Kırımlı göçmenle evlenen Hacı İslam Efendi, Tekirdağ Saray’da görev yaparken Balkan Savaşları dolayısıyla İstanbul’a, oradan da Kırımdaki yurtlarına geri döndü. Murat Ülker’in babası Sabri Ülker de 1920 yılında Aluşta’nın Korbek köyünde doğmuştur.

Aile Sovyetler Birliğinin kurulması ile birlikte müslümanlara yapılan baskı nedeniyle 1929’da İstanbula göç etmiştir. 1940’lı yıllarda babası Sabri ve amcası Asım’ın girişimciliği ile temelleri atılan şekerlemecilik işi, 1944’te ürettikleri bisküviye Ülker adını vermeleri ile gelişerek devam etmiş, daha sonra Yıldız Holding’e dönüşmüştür. Bu arada, markaları Ülker namıyla iş çevrelerinde tanındıklarından dolayı iltibasları gidermek için 1954’te ailenin evvelce Berksan olan soyadı Ülker olarak değiştirilmiştir.

Murat Ülker, lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlamış ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olmuştur. 1982 yılında iş hayatına atılan Murat Ülker, yurtdışında AIB ve ZDS gibi okullarda eğitim gördü. Amerika Birleşik Devletleri’nde Continental Baking şirketinde staj yaptı.

Yıldız Holding’te ilk görevine 1984 yılında Kontrol Koordinatörü olarak başladı. İlerleyen yıllarda İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve ardından Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. 2000 yılında Yıldız Holding İcra Kurulu Başkanlığını üstlenen Murat Ülker, 2008 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam ediyor.

Murat Ülker, 2015 itibariyle Forbes’in yaptığı araştırmaya göre 4.4 Milyar dolar servetiyle Türkiye’nin en zengin ismidir.

Sabri Ülker ile ülkemizde tanınan ailenin şu an bayraktarlığını Murat Ülker yapmaktadır.

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.