ŞOK Market'te yeni skandal! İşten kovamayınca istifaya zorladı

ŞOK Market'te yeni skandal! İşten kovamayınca istifaya zorladı

Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan ŞOK marketleri bugünlerde personeline skandal üzerine skandal yaşatıyor.

Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan ŞOK marketleri bugünlerde personeline skandal üzerine skandal yaşatıyor.

Geçtiğimiz günlerde onliene sipariş sistemi üzerinden yaşanan rezalet gündem olmuş ünlü market zincirine tepki üzerine tepki gelmişti.

Marketlerde çalışan satış elemanlarını bir de evlere teslimat için araçsız bir şekilde gönderen firma protestolara neden olmuştu.

Koronavirüs nedeniyle yaşanan bu zor günlerde çalışanına sahip çıkmayan ŞOK Market’in Başiskele şubesinde skandal bir durum yaşandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de yoğun bir şekilde etkisini hissettiren Koronavirüs dolayısıyla insanlar tedirgin bir şekilde yaşamlarını sürdürürken, market çalışanları ise tüm tehlikelere rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 2 ay önce işe girdiğini bildiren ve kendi yaşadığı yere yakın 3 mağaza olduğunu belirten işçinin transferinin istendiği ve sonrasında istifaya zorlandığı iddia edildi.

ŞOK Market A.Ş Genel Müdürlüğü’ne durumu bir dilekçeyle bildiren işçi tüm yasal yolları kullanacağını dile getirdi.

 

'İSTİFAYA ZORLANIYORUM'

 

İşten istifaya zorlandığını belirten işçinin ŞOK Market A.Ş’ye verdiği şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

 

“03.03.2020 tarihinde mağaza personeli olarak başlamış olduğum ŞOK Market mağazasında evime yakın 3 mağaza olduğu halde bölge sorumlusu tarafından evime ulaşımı daha güç olan, ilk iş görüşmemde bu durumu bildirmeme rağmen transferimi istemesi, kabul edemeyeceğimi aksi halde çalışamayacağımı söylediğimde ise çözüm bulmak yerine çıkabileceğimi söylemesi üzerine kendi isteğim dışında severek ve verimli bir şekilde çalıştığım, kariyer hedefim olan işimden istifa etmek zorunda bırakılıyorum.

Ayrıca daha önce sağlık sorunlarım sebebiyle almış olduğum raporun tekrar tekrar gündeme gelmesi, keyfi almışım gibi muamele edilmesi, “Ben senin müdürünüm, sana söylediğimi yapmak zorundasın” şeklinde dikte edilmesi, ses tonu, üslubu ve hareketleriyle tamamen bıktırma ve yıldırma çabası içinde olmuştur. Bu durum mesaj ve ses kayıtları, mağaza çalışanlarının şahitliğiyle sabittir. SGK, İş Kur, Kocaeli İş Mahkemesi’ne de mesai saatleri, vardiya bildirimleri, evlere sipariş ve çalışma şartlarımızla ilgili gerekli başvurularda bulunup hukuki olarak da hakkımı arayacağım. Gereğini bilgilerinize arz ederim.”

 

sok-market-siyasetcafe.JPG
 

ŞOK MARKETİN AÇILIMI NEDİR? KİME AİT

 

1995 yılında kurulan Şok Marketler T.A.Ş., 2011’in Ağustos ayında Yıldız Holding yani Ülker tarafından Gözde Girişim liderliğinde bir konsorsiyum tarafından satın alındı. Satışla birlikte konseptini tamamen yenileyen Şok Market, mağazalarını baştan sona yeniledi, tüketicilerin bildiği ve alıştığı markalı ürünleri uygun koşullarla müşterilerine sunmaya başladı. Ülker, Migros tarafından kurulan Şok marketler ile birlikte Sabancı’da olan DİA-SA marketlerini de satın alarak ŞOK adı altında birleştirdi.

Satın alma sürecinin ardından yapılan konsept yenileme çalışmaları ile birlikte içki satışı kaldırılmıştı. Şok market CEO’su Uğur Demirel’in verdiği bilgiye göre 2019 yılı sonunda mağaza sayısını 6.000’e yükseltilmesi planlanıyor.

Aynı sektörde rekabet içinde devam eden A101 ve BİM’den sonra mağaza sayısı en yüksek market olarak biliniyor.

İSMİ NEDEN ŞOK?

Marka isim bulmakta zorlanan yetkililer hem dikkat çekici olduğu hem de kampanyalarda sıkça telaffuz edilen bir kelime olduğu için ŞOK markasını oluşturmuşlar.

MURAT ÜLKER KİMDİR?

1959 yılı İstanbul doğumlu olan Murat Ülker Kırım Aluşta asıllıdır. Dedesi Hacı İslam Efendi, Fatih Medresesi mezunu bir muallimdi. Trakya’da yine bir Kırımlı göçmenle evlenen Hacı İslam Efendi, Tekirdağ Saray’da görev yaparken Balkan Savaşları dolayısıyla İstanbul’a, oradan da Kırımdaki yurtlarına geri döndü. Murat Ülker’in babası Sabri Ülker de 1920 yılında Aluşta’nın Korbek köyünde doğmuştur.

Aile Sovyetler Birliğinin kurulması ile birlikte müslümanlara yapılan baskı nedeniyle 1929’da İstanbula göç etmiştir. 1940’lı yıllarda babası Sabri ve amcası Asım’ın girişimciliği ile temelleri atılan şekerlemecilik işi, 1944’te ürettikleri bisküviye Ülker adını vermeleri ile gelişerek devam etmiş, daha sonra Yıldız Holding’e dönüşmüştür. Bu arada, markaları Ülker namıyla iş çevrelerinde tanındıklarından dolayı iltibasları gidermek için 1954’te ailenin evvelce Berksan olan soyadı Ülker olarak değiştirilmiştir.

Murat Ülker, lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlamış ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olmuştur. 1982 yılında iş hayatına atılan Murat Ülker, yurtdışında AIB ve ZDS gibi okullarda eğitim gördü. Amerika Birleşik Devletleri’nde Continental Baking şirketinde staj yaptı.

Yıldız Holding’te ilk görevine 1984 yılında Kontrol Koordinatörü olarak başladı. İlerleyen yıllarda İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve ardından Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. 2000 yılında Yıldız Holding İcra Kurulu Başkanlığını üstlenen Murat Ülker, 2008 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam ediyor.

Murat Ülker, 2015 itibariyle Forbes’in yaptığı araştırmaya göre 4.4 Milyar dolar servetiyle Türkiye’nin en zengin ismidir.

Sabri Ülker ile ülkemizde tanınan ailenin şu an bayraktarlığını Murat Ülker yapmaktadır.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum