Sokağa çıkma ile ilgili bazı kısıtlamalar gelebilir

Sokağa çıkma ile ilgili bazı kısıtlamalar gelebilir

Gözler bugünkü Kabine Toplantısı'na çevrildi. Kritik toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu akşam açıklanmasını beklediği bazı 'yasakları' açıkladı.

 

Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgın tedbirleri çerçevesinde yeni kısıtlamaların olup olmayacağını değerlendirdi.

Vatandaşların zorunlu ihtiyaçlar dışında, keyfi sebeplerle kalabalık oluşturduklarını belirten Özlü, 'Sokaktaki kalabalığı azaltacak sokağa çıkma kısıtlamalarının gelmesi gerektiğini düşünüyorum.' dedi.

 

 

bb1b5uxg.jpg

 

KISITLAMALAR İLDEN İLE DEĞİŞEBİLİR

 

 

 

 

 

Kalabalığın azaltılmasına yönelik yapılacak olan düzenlemelerin ilden ile değişiklik gösterebileceğine dikkat çeken Özlü, genel bağlamda bir kısıtlamadan ziyade bölgesel bir karar alınabileceği yönünde tahminlerini şu ifadelerle kaydetti:

'Mutlaka sokakta, pazarda, çarşıda, AVM'lerde, toplu taşımadaki kalabalığı azaltacak bazı sokağa çıkma kısıtlamalarının gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama hangi düzeyde olur, kimleri kapsar gibi konular kamu yönetiminin karar vereceği konulardır.'

 

 

 

 

 

 

AKŞAMA O YASAKLARDAN HABERİMİZ OLUR'

"Bulaşmada en önemli faktör kapalı alanlarda hastalığın yayılması. Sokaklarda caddelerde, merkezlerde, kafelerde, restoranlarda, AVM'lerde ortaya çıkan kalabalıklaşmayı azaltacak tedbirler kaçınılmaz gibi duruyor" diyen Tevfik Özlü, "Tabi ki bunların kapsamı hükümet tarafından belirlenecek. Bilim Kurulu'ndan en hafiften en ağıra önlemler tartışıldı. Akşam itibarıyla bazı uygulamalardan haberimiz olur." dedi.


'YEME-İÇME ALANLARI ÇOK RİSKLİ'

 

 

 

 

 

Ortak yemek alanlarında salgının yayılışının tetiklendiğini ifade eden Özlü, 'Özellikle yeme-içme alanları çok riskli; çünkü yeme-içme alanlarında maske ve mesafe korunamıyor.' dedi.

 

RESTORANLARDA PAKET SERVİS

Bilim Kurulu tavsiyesi doğrultusunda hastalığın bulaşmasını önlemek adına restoranlarda paket servise geçilebilir.

 

 

 

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.