Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Koronavirüs tedbirleri açıklanırken "sokağa çıkma yasağı ilan edildi mi" sorusu merak edilmeye başlandı. Sosyal medyada binlerce kişi de #sokağaçıkmayasağı başlıklı paylaşım yapıyor.

11 Mart tarihinde Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının açıklamasının ardından 5 gün içerisinde bu sayı 18'e kadar çıktı. Vakalarının hepsinin yurt dışından gelenlerde görülmesi karantinaları da peşinde getirdi. 9 ülkede yaşayan binlerce Türk için karantina alanları hazırlanırken bu ülkelerden gelecek olanların 14 gün süresince gözlem altında tutulacakları kaydedildi.

İtalya'da ilk ölüm vakasının gerçekleşmesi sonrasında Türkiye'de de koronavirüs salgınının görülmesi sokağa çıkma yasağını yeniden gündeme getirdi. Sosyal medyada #sokağaçıkmayasağı etiketi gündemin ilk sırasında yer alırken bundan sonraki süreçte bu kararın İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Türkiye'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi. Ancak bu konuda gerek sosyal medyada gerekse toplumda "ilan edilecek mi" sorusu yoğun olarak soruluyor. 

Şu ana kadar alınan tedbirler içerisinde sokağa çıkma yasağı bulunmuyor. Ancak yeni gelişmeler sonucunda başka türlü tedbirlerin de alınması mümkün.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.