Sokağa çıkma yasağı yeniden geliyor! 26-27 Eylül sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sokağa çıkma yasağı yeniden geliyor! 26-27 Eylül sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün yaptığı 'kısıtlamalar yeniden gelebilir' açıklamasının ardından personellere sokağa çıkma kısıtlamasında verilen görevlendirme kağıtlarının yeniden dağıtıldığı öğrenildi.

Dünyada ilk kez Çin’in Hubei eyaletinde yer alan Wuhan şehrinde görülen, sonrasında ise tüm dünyaya yayılan koronvirüs pandemisi yaşamı adeta felç etti.

2019 yılının Aralık ayında Çin’de görülen daha sonra diğer ülkelerde de vaka sayılarının görüldüğü koronavirüs, ülkemizde de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görüldü.

Ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın gece yarısı yaptığı paylaşımla Türkiye koronavirüsle tanışmış oldu.

İlk vakanın görülmesinin ardından Türkiye’de adeta yeni bir sayfa açıldı ve koronavirüsle mücadele kapsamında bir dizi önlemler alındı.

Bu önlemler arasında eğitimin onliene geçilmesi, AVM’lerin kapatılması, tüm uçuşların durdurulması, sınır kapılarının kapatılması ve sokağa çıkma kısıtlamalarının başlatılması yer alıyordu.

İlk olarak 65 yaş ve üzerine getirilen sokağa çıkma kısıtlaması daha sonra 20 yaş altı için uygulanmaya başlandı.

Ve tarih 10 Nisan’ı gösterdiğinde 2 günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması ile  30 ilimizde ilk kez bu uygulama geçerli olmaya başladı.

Bu dönemde gerek Sağlık personellerinin azimli ve fedakar çalışması gerek vatandaşların tedbirlere uyması ile vaka sayılarında önemli bir ölçüde azalma görüldü ve 1 Haziran tarihi itibarıyla normalleşme dönemi başladı.
Bu tarihten itibaren koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan tedbirler gevşetildi, AVM’ler yeniden açıldı ve sokağa çıkma kısıtlamaları da kaldırıldı.

Ancak özellikle yaz başlangıcına denk gelen bu normalleşme süreci vatandaşlar tarafından çok yanlış anlaşıldı.

 

ERDOĞAN'DAN KISITLAMA SİNYALİ

 

Tatil mekanları bir anda dolmaya başladı, maskesiz gezenlerin sayısı arttı ve 11 Mart tarihinden itibaren alınan tüm tedbirler adeta yok sayıldı.

Bu kapsamda da vaka sayıları ve yaşamını yitiren vatandaşların sayısı artış göstermeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Eylül Pazartesi günü yaptığı açıklama ile son dönemde vaka ve ölüm oranında artış yaşanan koronavirüsle mücadelede yeni tedbirlerin alınacağının sinyalini verdi.

Öyle ki Erdoğan’ın açıklamalarının ardından dün ilk kısıtlama haberi Edirne’den geldi ve 65 yaş ve üzeri vatandaşların şehir içi toplu ulaşımdan 10.00-15.00 saatleri arasında ücretsiz faydalanabileceği, bunun dışındaki saatlerde ise ücretli yolculuk yapacakları açıklandı.

 

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI YENİDEN GELİYOR


Erdoğan’ın açıklamalarının ardından en merak edilen soru ise sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden uygulanıp uygulanamayacağı idi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Nisan ayında başlayan sokağa çıkma kısıtlamasında bazı kurum ve kuruluşlarda çalışan personellere izin kağıtları dağıtılmıştı.

Personel bu görevlendirme kağıtları sayesinde sokağa çıkma kısıtlanmasının uygulandığı günlerde polis çevirmesine takılmadan iş yerlerine rahatça gidebiliyordu.

 

gggg-003.jpg

 

Erdoğan’ın kısıtlamalar yeniden gelebilir mesajının ardından dün birçok kurum ve kuruluşta personele yeniden bu görevlendirme kağıtlarının dağıtıldığı öğrenildi.

Bu görevlendirme kağıtlarının yeniden dağıtılmaya başlanması, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden uygulanmaya başlanacağı şeklinde yorumlandı.

 

-ÖZEL HABER-

Siyasetcafe.com

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.