'Sokağa itmek çözüm değil'

'Sokağa itmek çözüm değil'

Başbakan Tayyip Erdoğan, 30 Mart'taki yerel seçimler öncesinde kitlelerin sokaklara çekilmek istenildiğini söyledi. İş adamı Cem Boyner'in mağazalarına sığınabilecek eylemcilere yardım edilmesi için verdiği talimata da tepkiliydi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs 2013'teki Gezi Parkı eylemlerinin Türkiye'nin ilerleyişini durdurmak için yapıldığını savundu. Yine isim vermeden Gülen Cemaati'ni ve Fethullah Gülen'i suçladı.

Mardin'deki mitingde konuşan Erdoğan, 30 Mart'taki yerel seçimler öncesinde tuzaklar kurulduğunu savundu.

"Türkiye'de huzuru bozmak için o malum çevreler yeni tuzakların peşinde. Buradan hem Mardin'e hem Türkiye'ye sesleniyorum; bu senaryolara, tuzaklara karşı 77 milyon aziz milletimin sabırlı, uyanık, sağ duyulu olmasını özellikle rica ediyorum. Bütün siyasi partilere sorumlu davranma çağrısı yapıyorum. Bütün medya kuruluşlarına sorumlu davranma çağrısı yapıyorum. Olayları tahrik etmeye çalışan işveren örgütlerine, sendikalara sorumluluk çağrısı yapıyorum. Kimin ne meselesi varsa meselesini 30 Mart'ta, sandıkta çözsün."

"Bazı işverenler tahrik ediyor"

Gezi Parkı protestolarına da destek veren Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Gezi olaylarında yaralanan ve salı sabahı ölen Berkin Elvan için Boyner mağazalarında müzik yayınlarının durdurulmasını istemişti.

Cem Boyner ayrıca, müşteri etkinliklerinin iptal edilmesi, tüm mağazaların internet şifrelerinin paylaşıma açılması, mağazalara sığınabilecek kişilere yardım için su ve ilk yardım malzemesi bulundurulması talimatları verdi.

Kurum içi yazışmanın yayılması üzerine Boyner Holding'den bir açıklama yapıldı. "Bunun, daha önce yaşanan toplumsal olaylardan kazandığımız deneyimle mağazalarımızı, oluşabilecek ihtiyaç ve durumlara karşı hazırlamaktan başka amacı yoktur." denildi.

Erdoğan isim vermeden Boyner'i eleştirdi.

"Bakıyorum ki bazı işverenler sosyal medya yoluyla tahrikler yapıyorlar. Sokaklara çıkmak da sokağa itmek de asla çözüm değildir. Seçime 18 gün kala sokakları ateşe vermeye çalışmak demokratik bir duruş değildir. Bu ülkeyi millet idare ediyor. Sandık yoluyla söyleyeceğini söyleyecek. 30 Mart'ta millet iktidara da muhalefete de mesajını çok net biçimde verecek. Sandık dışında yollar arayanlar hem tehlikeli hem de boş yollara sapıyorlar. Onlara gereken dersi bizler 30 Mart'ta, 12 yılda bu ülkedeki eser siyasetiyle vereceğiz. Biz eser ürettik."

Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerden birinci çıkmaması durumunda genel başkanlığı bırakacağını da tekrarladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.