Sol’da deprem: Yeni ittifakın fotoğrafı!

Sol’da deprem: Yeni ittifakın fotoğrafı!

Selahattin Demirtaş’ın eşi Selvi Demirtaş’ın doğum gününün kutlanmasına Ulusalcı sol, Atatürkçüler ve Kemalistlerden tepki yağıyor.

Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Selvi Demirtaş’ın doğum gününü kutlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’na tepki yağıyor.

Atatürk’ün kurduğu CHP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile yaptığı ittifakın son noktası halen cezaevinde tutuklu bulunan eski eş başkan Selahattin Demirtaş’ın eşi Selvi Demirtaş’a yapılan doğum günü ziyareti ile ortaya çıktı.

AKŞENER’İN PARTİSİNDE BÖLÜCÜ SÖYLEMLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in HDP ile yeni Anayasa için gizli görüşmeler yaptığı ve bununla ilgili partisinden bile habersiz olarak görevlendirmeler yaptığı ortaya çıkmıştı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu’nun 4. Olağanüstü Kurultaylarında öldürülen PKK’lı teröristler ile ilgili olarak “İki tarafta da şehitler var” açıklaması ile Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen’in “Çerkezler Türkiye’de 2. Sınıf vatandaş ve asimile ediliyorlar” sözleri büyük tepki çekmişti.

HDP’NİN EKSENİNDE YENİ CHP

Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde yapılan ancak bir türlü itiraf edilemeyen “ittifakın” Selahattin Demirtaş’ın eşinin doğum günü ziyaretiyle artık tam anlamıyla açığa çıktığı ifade ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yeni Genel Kurulu’na hazırlanan CHP’nin “yeniden çözüm sürecine” tam anlamıyla hazırlanabilmek için tüzüğünü değiştireceği ve bunun da parti içerisinde oldukça büyük tepki ve yarılmalara neden olacağı parti kulislerinde açık açık konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun eşlerinin Selahattin Demirtaş’ın eşinin doğum gününü kutlamalarına yönelik paylaşımların ulusalcı, Atatürkçü, Kemalist çevrelerde şimdiden büyük sarsıntılar yarattı.

Doğum günü ziyareti yeni CHP ile PKK’nın siyasi uzantısı HDP arasında artık tam anlamıyla bir ittifakı doğurduğu ve bunun da yeni ittifakın belgesi olduğu ifade ediliyor.

Balyoz Davası mağdurlarından Emekli Jandarma Albay Mustafa Önsel ile Veryansın TV’nin yöneticisi gazeteci yazar Erdem Atay’ın paylaşımları solda çok büyük ve derin bir kavganın başladığının işaret fişekleri olarak nitelendiriliyor.

İşte o flaş paylaşımlar:

mustafa-onsel.pngerdematay.png

 

Hakan Sönmez

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.