Soma önergeleri yarına ertelendi

Soma önergeleri yarına ertelendi

TBMM Genel Kurulu'nda Soma'da meydana gelen maden kazasının araştırılmasına dair araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında canlı yayın tartışması yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından Soma önergelerinin görüşülmesi yarına ertelendi.

TBMM Genel Kurulu'nda Soma'da meydana gelen maden kazalarının araştırılmasına dair araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edildi. Ancak yayın canlı yayın tartışması yaşandı. Muhalefetin canlı yayın tartışmaları nedeniyle, Araştırma önergesi görüşmelerinin, yarın saat 14.00'te tekrar görüşülmesine karar verildi.


CHP, MHP ve HDP milletvekilleri TBMM TV'nin görüşmeleri canlı yayınlaması istedi ve imzaladığı dilekçeyi TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. Ancak, bu talebin kabul edilmediği öğrenildi.

Soma'da meydana gelen maden kazalarının araştırılmasına dair araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. TBMM TV'nin canlı yayını ise saat 19.00'dan sonra sadece internet üzerinden yayın yapmasına muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.

HDP Şırnak Milletvekilleri, böyle bir faciayla ilgili görüşmelerin halkın da dinlemesi istedi ve dilekçe yazarak TRT'nin canlı yayın süresinin uzatılması için TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e iletilmesini istedi. Bunun üzerine canlı yayının sürmesi için CHP, MHP ve HDP milletvekilleri dilekçeleri imzaladı. Ardından da CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dilekçeyi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yanına getirdi ve imzalamasını istedi. Ancak Elitaş imzalamayarak dilekçeyi Hamzaçebi'ye geri verdi. Bunun üzerine 3 partinin imzaladığı dilekçeyi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a teslim etti. Yakut da ara verip konuyu TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ileteceğini söyledi.

Arada Yakut, Çiçek ile görüştü ve tekrar birleşimi açtıktan sonra Çiçek ile yaptığı görüşmeyi Genel Kurul ile paylaştı. Yakut, Çiçek ile görüşmesini şöyle iletti. "Meclis Başkanımız daha önce intikal etmiş olsa TRT Genel Müdürlüğü ile görüşülebilirdi" diye cevap verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.