Son anketten dikkat çeken sonuçlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakın rakibi bakın kim çıktı?

Son anketten dikkat çeken sonuçlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakın rakibi bakın kim çıktı?

AREA Araştırma'nın Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yaptığı ankette "Erdoğan'ın karşısında kime oy verirsiniz?" sorusuna Mansur Yavaş cevabı verildi. 

AREA Araştırma, Mayıs ayına ilişkin siyasi gündem araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Ankette katılımcılara; seçimler, yönetim sistemi, yeni partiler, Cumhurbaşkanlığı adayı gibi konularda sorular yöneltildi.

 

5 PARTİ BARAJI GEÇTİ

 

"Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?'' sorusunda anket katılımcılarının yüzde 35.1 AK Parti, yüzde 23.1 CHP, yüzde 14.1 İYİ Parti, yüzde 10.1 MHP, yüzde 10.1 HDP yanıtını verdi. Ali Babacan'ın partisi DEVA'nın yüzde 2.5 aldığı ankette, Memleket Partisi yüzde 1.7, Türkiye Değişim Partisi yüzde 1.1 Saadet Partisi yüzde 1.0, Gelecek Partisi yüzde 1.0 oy aldı.

 

oy.jpg

 

ERDOĞAN'IN EN YAKIN RAKİBİ MANSUR YAVAŞ

 

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına muhalefetin ortak adayı olarak aşağıdaki isimlerin çıkması durumunda oy verme davranışınız nasıl olur?" sorusuna oy veririm diyenlere göre sıralandığında sonuçlar şöyle:

Mansur Yavaş: 45.0

Ekrem İmamoğlu: 40.6

Meral Akşener: 37.2

Kemal Kılıçdaroğlu: 23,8

Muharrem İnce: 21,2

Ali Babacan: 15,9

 

mansur-001.jpg

 

MANSUR YAVAŞ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz aylarda kendisine yöneltilen 'Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz?' sorusuna "Bir işi yaparken başka bir işe odaklanırsanız mümkün değil başarılı olamazsınız" demişti.

 

Yavaş soruya şu şekilde yanıt vermişti:

 

"Ankara halkı beni Ankara’ya hizmet etsin diye seçti. Hatta böyle siyasi işlere karışmamı istemediği de belli ki sadece hizmet odaklı çalışınca şu konuşulmaya başlandı. “Adam işini yapıyor” Demek ki Türk milleti işini yapan adama hasret kalmış. İşini yaparken her şeye karışan insanı istemiyor. “Biz seni belediye başkanı olarak seçtik, belediye başkanlığını güzelce yap diyor”.

Ben de memnunum, inşallah daha güzel hizmetler yapacağız. Atatürk’ün bize emanet ettiği Başkent’i dünya başkentleriyle yarışır bir hale getirmek için çalışacağız. Ondan sonra yarın sokağa çıktığımda “Geldi güzel de hizmet etti”, dendiği zaman benim için en büyük makam odur. Bunun haricinde bir şeye ne odaklıyım ne de düşünüyorum. Bir işi yaparken başka bir işe odaklanırsanız mümkün değil başarılı olamazsınız.” 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.