Son askerler cezaevinde unutuldu

Son askerler cezaevinde unutuldu

Askeri casusluk davasında ikisi Albay 4 subay, mahkemeler arası görev uyuşmazlığı nedeniyle cezaevinden çıkamadı.

ANKARA - Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, İzmir casusluk gibi davalarda yaşanan tahliyelerin ardından, “İstanbul askeri casusluk” davasında ise 4 asker, cezaevinde kaldı. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, İkisi Albay 4 subay mahkemeler arası görev uyuşmazlığı nedeniyle cezaevinden çıkamadı.


Meslektaşları, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay kararı ve yeniden yargılama talepleri doğrultusunda özgürlüklerine kavuşurken, Albay Necmi Yıldırım, Albay Koray Eryaşa, Yarbay Tamer Çetin, Astsubay Adnan Yılmaz, halen tutuklu bulunuyor. Bu isimler yargılandıkları özel yetkili 11. Ağır Ceza Mahkemesinde fuhuş ve casusluk suçundan beraat etti. 43 kişi ise örgüt iddiası ile ceza aldı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararları kısmen onadı, kısmen bozdu. Özel yetkili mahkemeler kaldırılınca dosya 21. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi, orası yetkisizlikle Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi, oradan da yine yetkisizlikle İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Sonuçta dosya görev uyuşmazlığı nedeniyle Yargıtay 5.Ceza Dairesine gitti. Şimdi Yargıtay 5 Ceza Dairesinin yetkili mahkemeyi belirlemesi bekleniyor. Mahkeme belirlendiği taktirde tahliye talebinde bulunulabilecek 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.