Son Dakika! ABD uluslararası hukuku yok sayıyor

Son Dakika! ABD uluslararası hukuku yok sayıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yapıyor...

Kalın'ın açıklamalarının satırbaşları...

Trump'la görüşmede S-400 ve F-35 konusu ile ticarette 100 milyar dolarlık hedef konuşuldu. Cumhurbaşkanımızın Senatörle yaptığı görüşmede Türkiye'nin beklentileri iletilmiştir. Hem ABD hem de diğer ülkelerde ilişkilerimiz bellidir. Burada karşılıklı çıkarların korunması esastır. Barış Pınarı Harekatı yakın tarihin en önemli hadiselerinden biridir.

3-4 Aralık'ta NATO zirvesi gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımız da katılacak. NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiği bir takım tespit, değerlendirmelerin olduğu bir ortama ciddi bir hazırlık yaparak gidilecek. NATO'nun 21. yüzyıldaki konumu, öncelikleri konusunda berraklığa ulaşmamız gerekiyor. NATO zirvesinde önemli mesajlar verilecek. NATO zirvesi marjında bir 4'lü zirve yapılacak. Ön hazırlık toplantısını İstanbul'da yaptık.

İdlib konusu hassasiyetini koruyor. Rus makamlarına ciddi bir sorumluluk düşünüyor. Anlaşma hala bakidir. İdlib'de yeni bir insani krizin yaşanması konusunda önemlidir. 12 askeri gözlem noktamız var. Rejimin tahriklerinin mutlaka engellemesi gerekiyor. Aksi halde orada göç dalgası, kaos ve insani dram oluşacaktır.

Eş zamanlı olarak Irak sahasında Pençe Harekatı'nın üçüncüsü başladı. Türkiye'de de Kıran harekatları devam etmekte. Aynı anda birbiri ile koordineli 3 büyük harekatın yapılmakta olduğunu belirtmekte fayda var.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.