Son Dakika! Azerbaycan, Rusların 4 adet S-300'ünü imha etti

Son Dakika! Azerbaycan, Rusların 4 adet S-300'ünü imha etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında Rusların ürettiği ve Ermenilere verdiği toplamda 4 adet S-300'ün imha edildiğini duyurdu.

27 Eylül 2020 sabahı Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik başlattığı ve askeri ile sivil yerleşkelerin hedef alındığı saldırı girişimi, Ermenistan'ın büyük hezimetine rağmen devam ediyor.

28 yıl önce Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ'daki topraklarını özgürleştirmeye devam eden Azerbaycan Ordusu ise cephede adeta yeniden bir tarih yazıyor.

Rusya'nın ürettiği S-300'lerle alçakça savaşan, PKK'lı teröristleri asker olarak yanına çeken Ermenistan ise uğradığı hezimete rağmen Ateşkesi ihlal ederek masum sivilleri hedef alıyor.

 

4 ADET S-300 İMHA EDİLDİ

 

Savaş başladıktan 2 gün sonra yani 29 Eylül günü Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Hizmeti Başkanı Albay Vagif Dergahlı, "Erivan'ın hava sahasını savunan S-300 füze sistemlerinin işgal altındaki bölgelerimize doğru ilerlediği hususunda istihbarat elde ettik. Füze sistemleri, işgal altındaki topraklarımıza girer girmez imha edilecek." açıklamasında bulunmuştu.

Dergahlı'nın bu açıklamasının ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya tarafından üretilen ve Ermenilere verilen 2 adet S-300'ün imha edildiğini duyurmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında Rusların ürettiği ve Ermenilere verdiği toplamda 4 adet S-300'ün ve 70 grad füzesi ile 241 tankın imha edildiğini duyurdu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.