Son dakika: İdlip'de flaş gelişme

Son dakika: İdlip'de flaş gelişme

Suriye'de 8 şehit verdiğimiz Serakip kasabası rejim güçleri tarafından kuşatma altındaydı. Son dakika bilgisine göre Suriye ordusu İdlip'in Serakip kasabasına girdi.

Suriye yerel kaynakları , Suriye ordusunun İdlib’in Serakip kasabasına girdiğini duyurdu.

 

M4 ve M5 kara yollarının kesiştiği kasabayı ele geçiren Suriye Arap Ordusu, İdlib üzerindeki silahlı grupları baskı altına almak istiyor.

Serakib’de TSK’ya ait gözlem noktası bulunuyor. 7 numaralı gözlem noktasının bulunduğu Serakib yakınlarındaki saldırıda 8 şehit vermiştik.

 

idlip.JPG

 

ERDOĞAN ŞUBAT SONUNA KADAR SÜRE VERMİŞTİ

Putin'le görüşmemde rejimin Soçi mutabakatına uygun bölgeye çekilmesini istedim. Rejim şubat ayı içinde geri çekilmezse, Türkiye bu işi bizzat yapmak durumunda kalacaktır.

Madem İdlib bölgesindeki askerlerimizin güvenliği sağlanamıyor, öyleyse bunu bizzat yapma hakkımıza kimse itiraz edemez. Bunun için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava ve kara unsurları ihtiyaç duyduğumuz her an serbestçe hareket edecekler, gerektiğinde operasyon yürüteceklerdir.

Barış Pınarı Harekatını sağ-sol ve alt istikamette yürütmekte tereddüt etmeyeceğiz. Türkiye'nin Suriye'deki güvenlik ihtiyaçları karşılanana kadar İdlib'de ve diğer harekat bölgelerinde izleyeceği yeni yol işte bu şekildedir.

Suriye'de en çok bulunma hakkı olan, Adana Mutabakatı ile Türkiye'dir. Türkiye'nin ilanihaye Suriye'de kalma niyeti yoktur. Ne zaman terör örgütlerinden temizlenir, o zaman işimiz biter.

Rusya'dan tek beklentimiz, Suriye'deki hassasiyetlerimizi daha iyi anlamasıdır.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.