Son Dakika! İttifakın adı açıklandı

Son Dakika! İttifakın adı açıklandı

Son Dakika… Muhalefet ittifakının adı açıklandı. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti'nin (DP) oluşturduğu 4'lü ittifakın ismi belli oldu.

Muhalefet ittifakının ismi ‘Millet İttifakı’ olarak açıklandı.

24 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler için ittifakta anlaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti'nin (DP) ittifaka ilişkin protokolü yarın saat 15.00'te Yüksek Seçim Kurulu’na sunacağı bildirildi.

4 partinin ittifakının ismi için "Demokrasi İttifakı", "Millet İttifakı" veya "Adalet İttifakı" üzerinde duruluyordu.  4 parti Millet İttifakı ismi üzerinde uzlaştı.

CHP’li Engin Altay, ‘Halk Arenası’ programında ittifakın adını açıkladı. Halk Arenası programın bu haftaki konuğu olan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, herkesin merakla beklediği ittifakın adını açıkladı.

Engin Altay, “Bu ittifak bir demokrasi, huzur ve adalet ittifakıdır. Kimin için bu ittifak ‘Millet’ için. Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru da aziz milletimiz için olacak. Ne varsa millet için. Biz kendimiz için değil millete ne vereceğiz diye siyaset yapıyoruz. Sanırım buradan ittifakın ismini çıkarabiliriz” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum