Son Dakika! Kaz Dağları'daki projeyi yürüten şirketten Flaş açıklama!

Son Dakika! Kaz Dağları'daki projeyi yürüten şirketten Flaş açıklama!

Son günlerin en çok konuşulan konusu olan Kaz dağları'ndan maden çıkarma projesini yürüten şirketten, konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Çevrecilerin karşı çıktığı Kaz Dağları'na maden projesini yürütecek olan Doğu Biga Madencilik Proje Müdürü Çağın Şen, planladıkları tesisin dünya standartlarında olduğunu ifade etti.

 

SADECE ÜST TOPRAĞI SIYIRDIK 

Şen, kamuoyunda tepki yaratan Kaz Dağları'nda kesilen ağaçlara ilişkin olarak, "Ağaçların kesilmesi sonrası durumu gösteren ile sosyal medyada yayılan iki fotoğraf arasındaki farkın, rehabilitasyon çalışmalarında kullanılmak üzere üst toprağın sıyrılarak muhafaza edilmesi çalışmasından ibaret" ifadelerini kullandı.

 

Maden faaliyetine karşı kampanyanın özellikle sosyal medyada çok hızlı yayıldığını belirten Doğu Biga Madencilik Proje Müdürü Çağın Şen, "Projemiz Çanakkale şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede. Kaz Dağları'nın 40 kilometre kadar da kuzeyinde yer almaktadır. Yine sıklıkla gündeme gelen Atikhisar Barajı, Çanakkale'mizin içme ve kullanma suyu sağlayan barajına da 14 kilometre mesafede" dedi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.