Son dakika! Sahte peygamber Evrenesoğlu öldü

Son dakika! Sahte peygamber Evrenesoğlu öldü

'Sahte peygamber' olduğunu iddia eden İskender Evrenesoğlu (İmam İskender mihr) ABD’de öldü. 

Kamuoyunda “sahte peygamber” olarak bilinen İskender Evrenesoğlu (İmam İskender mihr) uzun yıllardır yaşadığı ABD’nin Virginia Eyaleti Norfolk kentinde öldü.

Turgut Özal döneminde 1986’da Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalışan Sahtekar Peygamber İskender Evrenesoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve “Risalet Nurları” isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle tanındı.

 

FETÖ GİBİ ABD'YE GÖÇMÜŞTÜ

 

Evrenesoğlu, FETÖ gibi 90’lı yılların sonunda ABD’ye göç ettikten sonra vakıflar kurdu, televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’ye karşı faaliyetlerine devam etti.

Geçen yıl mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet, İrfan, Hayır, Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenesoğlu’nun Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan internet siteleri de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduğu gerekçesiyle kısa süre önce kapatıldı.

 

CENAZESİ TÜRKİYE'YE GÖNDERİLECEK

 

 

AİHM, kendisini 'mehdi' ilan eden İskender Evrenesoğlu'nun kuruluşunda öncülük yaptığı ve Türkiye'de mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet, İrfan, Hayır, Refah Vakfı’nın (MİHR) yaptığı başvuruyu reddetmişti.

Evrenesoğlu’nun cenazesinin Türkiye’ye gönderileceği bildirildi.

 


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.