Son dakika! Seçimin iptali için başvuru yapıldı

Son dakika! Seçimin iptali için başvuru yapıldı

İptal edilen ve 23 Haziran’da yenilenen İBB seçiminin iptali için YSK’ya başvuru yapıldı. Başvuruyu seçime bağımsız aday olarak katılan Mehmet Ali Aydoğmuş yaptı.

23 Haziran günü yenilenen ve resmi olmayan sonuçlara göre Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun farkla kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesini istendi.

İptal başvurusunu seçime bağımsız olarak katılan ve 92 oy alan Mehmet Ali Aydoğmuş yaptı.

Doğmuş, iptal gerekçesini ise , "kendisine verilen oyların kasıtlı olarak başka siyasi partilere kaydedildiği" şeklinde açıkladı.

Doğmuş, hazırladığı dilekçeyi de YSK'ya gönderilmek üzere il seçim kuruluna da sundu.

 

OYLARI DÜŞMÜŞ

 

Mehmet Ali Doğmuş dilekçesinde, "mağdur" edildiğini belirtti. Daha sonra yaptığı açıklamada ise, 31 Mart'ta 262 oy aldığını, bu seçimde ise aldığı oyların 92'ye düştüğünü söyledi.

 

SEÇİMİN YENİLENMESİ GEREKİR

 

Aydoğmuş’un dilekçesi şu şekilde

"Bu seçim Türkiye'mizin tarihinde kara sayfa olarak yer almıştır. İstanbul toplumu ve gelecek nesil için, demokrasimiz ve kara lekenin silinmesi için seçimin tekrarlanması gerekmektedir.

İstanbul'daki tüm sandıklarda bana verilen oyların bir kısmı, kasıtla sandık kurulları başkanları tarafından farklı siyasi partiler adına kaydedilmiş ve sandık sonuç tutanaklarına da bu şekilde geçmiştir. 39 ilçede herhangi bir sandık tutanağı ve çetelesi verilmediği gibi itiraz süresi de bildirilmemiştir. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde aldığım oyların başka bir siyasi partiye kaydırıldığı aşikardır. Bu nedenle mağdur edilmekteyim."

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum