Son Dakika! Taksim'deki kadın yürüyüşüne gazlı müdahale

Son Dakika! Taksim'deki kadın yürüyüşüne gazlı müdahale

Taksim'de kadına yönelik şiddete karşı bir araya gelen kadınlara plastik mermi ve biber gazı ile müdahale edildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde İstiklal Caddesi’nde düzenlenecek olan yürüyüş hakkında yasaklama kararı açıklayan Beyoğlu Kaymakamlığı kadınların kararlı tutumu üzerine geri adım attı. Görüşmelerinde ardından yasak kararı kaldırılırken, kadınlar 19.00’da Beyoğlu Tünel Meydanı’nda toplandı. Yürüyüşü tamamlayan kadınlara basın açıklaması esnasında polis plastik mermi ve biber gazı ile müdahalede bulundu.

 

“Erkek şiddeti, yoksulluk, kriz değil, yaşamak istiyoruz” diyerek sokağa çıkan kadınlar, Tünel Meydanı’nda bir araya geldi. 25 Kasım’da kadınların sokağa çıkmaktaki kararlılığı Kaymakamlığın yasağını geri çektirdi. Saat 19,00’dan itibaren taksimde toplanmaya başlayan kadınlar ‘Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok!’ pankartıyla yürüdüler. Uzun sürenin ardından Taksim’deki eylem yasağını kıran kadınlar yürüyüşlerini gerçekleştirirken, polislerin ise yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

 

Erkek şiddetine ve kadın cinayetlerine karşı sesini yükselten kadınlar, ‘Kadınlar birlikte güçlü’, ‘Boşanmayı değil erkek şiddetini önle’ sloganlarıyla yürüdü. Alanda katledilen kadınların isimleri okundu.

Kadına yönelik şiddete karşı bir araya gelen kadınlara basın açıklamasının ardından polis plastik mermi ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Polisin sıktığı plastik mermiler haber takibi yapan gazetecilere de isabet etti.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.