Son dakika: THY uçağı acil iniş yaptı

Son dakika: THY uçağı acil iniş yaptı

Son dakika haberi: Türk Hava Yolları'nın (THY) Cape Town-İstanbul seferini gerçekleştiren tarifeli uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra arıza nedeniyle Johannesburg Havalimanı’na acil iniş yapmak zorunda kaldı.

THY’nin Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’dan İstanbul’a gelmek üzere havalanan TK45 sefer sayılı Airbus A330 tipi tarifeli uçağında, kalkıştan kısa bir süre sonra teknik bir arıza yaşandı. Bunun üzerine havada bir süre tur atarak yakıt harcayan uçak, iniş ağırlığına ulaşmasının akabinde Johannesburg Havalimanı’na sorunsuz iniş gerçekleştirdi.

 

thy.JPG

 

THY'DEN AÇIKLAMA YAPTI

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "TK 45 sefer sayılı Cape Town - İstanbul uçuşunu icra eden TC-JNI kuyruk tescilli, Airbus A330 tipi uçağımızda kalkıştan kısa bir süre sonra teknik bir arıza meydana gelmiştir.

Uçuş güvenliğini daima ön planda tutan ekibimiz, gerekli teknik incelemeler için uçağın Johannesburg Havalimanı’na yönelmesine karar vermiştir. A330 tipi uçağımız, uygun iniş ağırlığına ulaştığında Johannesburg Havalimanı’na güvenli şekilde inişini gerçekleştirmiştir.

Uçağımızın teknik durumu incelenmektedir" ifadelerine yer verildi. 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.