Son dakika! Türkiye 4 Rus uçağına hava sahasını kapattı mı?

Son dakika! Türkiye 4 Rus uçağına hava sahasını kapattı mı?

Türkiye'nin Suriye'ye gitmek için havalanan ikisi bombardıman uçağı olan 4 Rus askeri uçağına Türk hava sahasını kullanma iznini reddettiği iddia edildi.

Türkiye 4 Rus askeri uçağının Türk hava sahasını kullanmasına engel olduğu iddia edildi.

 

RUS BASININDAN ÖNEMLİ İDDİA

Rus Nezavisimaya gazetesi, Türkiye’nin 2’si bombardıman uçağı olan 4 Rus askeri uçağına hava sahasını kullandırmadığını iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “İki adet Tu-22M3 uzun menzilli stratejik bombardıman uçağı Karadeniz’in tarafsız bölgesi üzerinde planlı uçuş yaptı. Uçuş sırasında mürettebatlar yaklaşık 4.5 bin kilometre kat etti ve 5 saatten fazla bir süre havada geçirdi” denilmişti.

 

2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLMUŞTU

Dün TSK’nın İdlib’de ilerleyişi ve silahlı muhaliflerin Suriye ordusuna yönelik operasyon başlatmasının ardından, hava saldırısı düzenlenmiş 2 Türk askeri şehit olmuştu. Rusya, Türkiye’yi militanlara destek vermekle suçlamıştı.

Öte yandan Rus hava kuvvetlerinin operasyonuyla, muhaliflerin Suriye ordusuna yönelik saldırısının engellendiği duyurulmuştu.

PESKOV’A BUNU SORDULAR: TÜRK-RUS ÇATIŞMASI OLUR MU?
Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İdlib’deki durumla ilgili derin endişe duyduklarını söyledi.

Gazetecilere konuşan Peskov, “İdlib’deki durum gerçekten de çok korku verici ve derin endişe yaratıyor” dedi ve İdlib’deki durumun Ankara ile Moskova arasındaki temasların sürekli gündemi olduğunu belirtti.

Gazetecilerin, birçok uzmanın İdlib’deki mevcut gerginliğin Rusya ile Türkiye askerleri arasında bir çatışmaya neden olabileceği değerlendirmesiyle ilgili yorumda bulunmasını istediği Peskov, “En kötü senaryolar üzerinden konuşmak istemiyoruz, ancak aynı zamanda bir kez daha Suriye ordusunun İdlib’deki terör örgütleriyle mücadele ettiğini belirtmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sputnik’in aktardığına göre Peskov, “Suriye ordusuna karşı saldırgan eylemlerde bulunan terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.