Soros'tan Türkiye ile ilgili beklenmedik çıkışlar

Soros'tan Türkiye ile ilgili beklenmedik çıkışlar

Amerikalı spekülatör George Soros, Mülteci akışını engellemekte kararlı olan Avrupa’nın, Türkiye’nin milyonlarca mülteciyi barındırma yükünün büyük kısmını üzerine aldığını kabul etmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye’ye karşı Washington’da hazırlanan yaptırım paketinin mimarı Senatör Lindsey Graham ile PKK/YPG savunucusu, “Bağımsız Kürdistan” sevdalısı Marco Rubio’dan sonra turuncu darbelerin mimarı Amerikalı spekülatör George Soros’tan da İdlib açıklaması geldi.

Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimi yükseltmeye çalışan Açık Toplum Vakfı Başkanı Soros, “6 milyon Suriyeli’nin mülteci durumuna düşmesi, Rus liderin Suriye stratejisinin bir yan ürünü değil, amaçlarından biri” diyen Soros, “Esad’ın Joseph Stalin’den sonra dünyanın gördüğü en barbar lider olduğunu” iddia etti.

Soros, “Esad ve Rus müttefikleri tarafından İdlib’de sıkıştırılan sivilleri savunmak için askeri güç kullanan tek ülkenin Türkiye olduğunu” öne sürdü.

Soros, “Mülteci akışını engellemekte kararlı olan Avrupa’nın, Türkiye’nin milyonlarca mülteciyi barındırma yükünün büyük kısmını üzerine aldığını kabul etmesi gerektiğini ve zaten 3.5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’nin, Esad ve Putin’in sınırlarına doğru ittiği bir milyon kişiyi daha sindiremeyeceğini” ifade etti.

 

Soros şöyle devam etti:

 

“Avrupa, Türkiye’nin kendi halkına nasıl davranabileceğini de unutmamalı. Kürtlere karşı pervasız güç kullanımlarına tanık olduk. Ama en asından Suriye konusunda, Türkiye Avrupa’nın desteğini hak ediyor. Bu nedenle Avrupa, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Putin’le İdlib’de Suriyeli mülteciler için bir ‘güvenli bölge’ içeren bir ateşkes anlaşmasına varmaktaki müzakere pozisyonunu desteklemeli. Umarım bu aynı zamanda Putin’in savaş suçlarını Avrupa’daki diyaloğun da merkezine oturtur.”

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.