Sosyal medya açıldı

Sosyal medya açıldı

WhatsApp, Twitter, Facebook, İnstagram, Youtube erişim sorunu düzeldi mi?

Sosyal medya platformları olan Twitter, Facebook, Instagram, Youtube gibi ağlara dün geceden itibaren erişim yapılmadığı ya da kısıtlı süre zarfında erişilebildiği biliniyor. Gece saatlerinden itibaren yaşanan erişim sıkıntısı sebebi ile vatandaşlar arama motorlarında "İnternet neden yavaş?" araştırması yapıyorlar. Pek çok uygulamanın çöküp çökmediği merak edilirken Twitter, Facebook, İnstagram ve Youtube erişim sorunu ne zaman düzelecek?

 

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI ERİŞİME AÇILDI

Saat 17:00 sıralarında tüm sosyal medya platformlarındaki erişim engeli kalktı. Kullanıcılar sosyal medyalarına erişim sağlayabiliyor. 

 

NE OLMUŞTU?

Dün gece TSK'nin kahraman askerlerine düzenlenen hain saldırı sonrası sosyal medyada kaynağı belli olmayan ve gerçek dışı bilgiler paylaşılmaya başlandı. Provokatif paylaşımlarda şehit sayısı hakkında gerçek dışı ve panik yaratacak paylaşımlar tepki çekti. Tahminen dezenformasyonu engellemek amacıyla sosyal medya platformları geçici olarak erişime kapatıldı.

Sabah saatlerinde sosyal medya sitelerine kısmen erişim sağlansa da hız sorunu devam ediyor. Ancak operatörler arasında farklık gözleniyor.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA İNCELEME BAŞLATILDI

İdlib'teki saldırı sonrasında yapılan maksatlı ve art niyetli provakasyona yönelik paylaşımlara ise inceleme başlatıldı. EGM Siber Suçlar Müdürlüğü tarafından 91 hesap hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Sosyal medyaya erişim sorunu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak erişim sorununun küresel olmadığı ve Türkiye'de yaşandığı gözlendi.

İnternetteki yavaşlamanın ve sosyal medya platformlarına erişim sorununun bugün sona ermesi bekleniyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.