'Soykırım yok, tehcir var'

'Soykırım yok, tehcir var'

Başbakan Erdoğan'ın Ermenilere yönelik sürpriz taziye mesajına cemaatten karşılık geldi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 24 Nisan'da Ermenilere yönelik taziye mesajının ardından Türkiye Ermenileri Patrik vekili Aram Ateşyan, Başbakanlık'a bir ziyarette bulundu.

Sözlerine "Ortada bir ceset var ve kötü kokmaya başladı" diye başlayan Aram Ateşyan, iki toplumun da bu kokudan rahatsız olduğunu söyledi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Patrik vekili Ateşyan, ilk kez bir Türk Başbakan'ın Ermenilerin acısını paylaştığını hatırlatarak "Biz bunu görmemezlikten gelemeyiz. Bu barış dalının kurumasını istemiyoruz. Onu dikip, meyve vermesini istiyoruz. Bu meyve için herkesin desteğine ihtiyaç var. İki toplum yıllarca barış içinde yaşadı. O günleri özlüyoruz. İki tarafa da çağrıda bulunuyoruz. Yan yana gelip barışı sağlamalı. Başbakanımız tarafından atılan bu ilk adım cemaatimizin büyük bölümü tarafından takdirle karşılandı. Gelin el ele verelim barış köprüsünün kurulmasında rol alalım" diye konuştu.

"Nasıl bir adım atılacağına dair bir ayrıntı verdi mi" sorusuna ise olumsuz yanıt verdi.

Görüşmenin güzel geçtiğini ve mutlu ayrıldığını belirten Ateşyan, yarınlar için umutlu olduğunu söyledi.

Vakıf mallarının iadesinin bu hükümet döneminde başladığını ancak daha iadesini bekledikleri mallar olduğunu da vurguladı.

Tehcire uğrayan Ermenilerin torunlara vatandaşlık verilmesi konusunun ise görüşülmediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.