Soylu açıkladı: Ak Parti’ye neden katıldım?

Soylu açıkladı: Ak Parti’ye neden katıldım?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk İçişleri Bakanı Soylu, canlı yayında Ak Parti’ye neden katıldığını açıkladı.

Demokrat Partinin eski Genel Başkanı ve mevcut İçişleri Bakanı Soylu, CNN Türk’te yayınlanan ‘40’ programına katıldı ve birbirinden ilginç sorulara samimi yanıtlar verdi. Bakan Soylu, ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’ne neden katıldınız?’ sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Ak Parti’ye neden katıldınız sorusuna yanıt veren Soylu, ‘Ben böyle bir ailede büyüdüm zaten’ dedi.

‘BEN BÖYLE BİR ÇEVREDEYDİM’

‘Dedem Demokrat Partili, babam Adalet Partili. Ben böyle bir ailede doğdum’ diyen eski Demokrat Parti Lideri Soylu, “Biz DYP’deydik. Şimdi bu 'Neden İstanbul'da doğdunuz, neden Süleymaniye Doğumevi'nde doğdunuz' gibi bir şey. Ben böyle bir çevredeydim, oradan içerisinde gençlik kollarında çalışmışım” diye konuştu.

Ak Parti’ye 5 Eylül 2012 yılında katılan Bakan Soylu, Saadettin Bilgiç’in 1987 yılında aday olduğunu kendisinin Saadettin Bilgiç'in adaylığında mikrofonla konuşan, onları kürsüye davet eden 18 yaşında bir genç olduğunu ve bu işleri 13-14 yaşında da yaptığını ifade etti.

‘Bugün beni tanıyanlar iyi bilirler, işimi iyi yapmak isterim. O günde işimi iyi yapmak için gayret sarf ettik. Bir şey daha var’ diyen Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

BİZİM SAFIMIZDA BİR SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL

“Türkiye'de bugün CHP var mı, var. Peki, DP’nin (Demokrat Parti) karşısında Cumhuriyet Halk Partisi var mı, var. Peki, AP’nin (Adalet Partisi) karşısında CHP var mı, var. Peki, Anavatan Partisi'nin karşısında CHP var mı, var. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin karşısında CHP var. Bizim aslında safımızda bir sıkıntı söz konusu değil, bizim safımız belli. Bu aslında 20. yüzyılın başında da böyle. O günkü partilerde de böyle oluşmuş, böyle gitmiş. Bugün de böyle, aynı çizgimizde devam ediyoruz."

Bilindiği üzere Bakan Soylu, 2008 yılında Demokrat Parti’nin Genel Başkanlığına seçilmiş ve 2009 yılında yapılan kongrede görevi sona ermişti. Soylu, 2012 yılında ise Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katılmıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.