Soylu'dan flaş Suriyeli açıklaması İşte gerçek rakamlar

Soylu'dan flaş Suriyeli açıklaması İşte gerçek rakamlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkemizde bulunan Suriyeli sayısını açıkladı. İşte ayrıntılar;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu göçmenler konusunda açıklamalarda bulundu.

Okullaşma oranı ve Suriyeli mülteci sayısına ilişkin bilgi veren Soylu "Geçici koruma statüsünde 3.5 milyon insan olduğunu belirtti.

'Ülkemizde geçici koruma statüsüyle bulunan Suriyeli sayısı 3,5 milyonu aşmıştır.' diyen Soylu, 'Ülkemizdeki Suriyelilerin ilkokullardaki okullaşma oranı yüzde 96,3'tür. Dünyada sığınmacı politikasında böyle bir rakama ulaşmak mümkün değildir.' dedi.

Kayıt dışı ve kaçakları da dahil ettiğimizde bu rakam yaklaşık 5 milyona dayandı diyebiliriz. Bu da İstanbul'un bir çok ilçesinde azınlık pozisyonuna düştüğümüzü gösteriyor.

13 KİŞİDEN BİRİ SURİYELİ OLACAK

Bugün baktığımızda her 20 kişiden biri Suriyeli. Ancak böyle devam ederse bu sayı ilerleyen tarihlerde daha korkutucu bir rakama ulaşacak ve 2040 yılında her 13 kişiden biri Suriyeli olacak.

Toplam nüfusları ise 7,5 milyon olacak. Bugüne kadar, Suriyelilerin Türk milletine maliyeti ise yaklaşık 35 Milyar dolar. Yani Suriyelilerin Türkiye macerası bize tam 35 Milyar dolara mal oldu. Elbette bunun bir sonu yok, rakam gittikçe artacak.

SURİYELİ ORANI NÜFUSUN YÜZDE 10'NUN ÜZERİNDE

En fazla Suriyeli 564 bin 189 kişiyle İstanbul’da bulunurken, onu 470 binle Şanlıurfa, 442 binle Hatay, 391 binle Gaziantep, 222 binle Adana, 208 binle Mersin, 152 binle Bursa, 130’ar binle İzmir ve Kilis ile 92 binle Mardin izliyor. 7 ildeki Suriyelilerin oranı, bu illerin toplam nüfusunda yüzde 10’u geçti. 

en-cok-suriyeli-barindiran-iller-29agustos2018.jpg

Bugün sadece Kilis'te Araplar Türklerden daha fazla. 2040'da, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, Hatay'da da daha fazla olacaklar. Adana'da yarı yarıya, Mersin'de yarı yarıya olacaklar. 

Bazı il ve ilçelerimiz çoktan Suriye'li oldu bile... İstanbul gibi metropol bir ilin bazı ilçelerine gittiğinizde kendinizi turist gibi hissediyorsunuz/ hissediyorum.

Mesela Esenler,Bağcılar,Sultanbeyli,Küçükçekmece,Esenyurt,Fatih,Sultangazi.. Adeta küçük Suriye olmuş..

Bu da demografik yapının bozularak Türk nüfusunun azınlığa düşme tehlikesini ortaya çıkarabilir.

Ve acı gerçeklerden biri de şu ki Türk esnaf vergi verirken Suriyeli vergi vermiyor. Her köşe başında bir Suriyeli dükkan. Hal böyle olunca esnafta kan ağlıyor...

Bu şekilde Türkiye'nin birliğini ve milli devleti muhafaza etmek mümkün olmaktan çıkacak...

İşte Türkiye'deki mülteci sayısı

43667.jpg

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum