Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na PKK’lı adaylar sorusu Bunlar ne zaman CHP'li oldu?

Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na PKK’lı adaylar sorusu Bunlar ne zaman CHP'li oldu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, listelerindeki adaylar için, "Madem 325 tane PKK'lı, HDP'li var, bunları tutuklayın" açıklamasına karşın, "(Bunların hepsi CHP'li) diyor. Yalancı. Bunlar ne zaman CHP'li oldu?” dedi.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP-İYİ Parti ve Saadet Parti’nin bazı belediyelerde PKK bağlantılı kişileri meclis adayı yapmasına ilişkin, "Çok net söyleyeyim, terörle iltisaklı gördüğümüz kim varsa, teröre bulaşmış kim varsa, bu ülkede ona görev yaptırmayız" dedi.

TERÖRLE İLİŞKİLİ KİM VARSA ONA GÖREV YAPTIRMAM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bahsedilen isimlerin seçilmesi halinde atacakları adımları şu şekilde açıkladı; "Kanun mahkemeye de görev vermiş, bana da görev vermiş. Bana demiş ki, 'eğer telafi edilmesi zor bir olayla karşı karşıya isen ve bu terör ise, bir suistimal söz konusu ise bunu hemen açığa alır, yerine de kayyumu atarsın.' Çok net söyleyeyim, terörle iltisaklı gördüğümüz kim varsa, teröre bulaşmış kim varsa, bu ülkede ona görev yaptırmayız."

Soylu, partisi tarafından Zile İstasyon Caddesi'nde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, listelerindeki adaylar için, "Madem 325 tane PKK'lı, HDP'li var, bunları tutuklayın" dediğini anımsatan Bakan Soylu, "(Bunların hepsi CHP'li) diyor. Yalancı. Bunlar ne zaman CHP'li oldu? Bunların hepsi HDP'liydi. Bunların hepsi PKK'lıydı. Bunları kendi listelerinizden Saadet Partisi ve İYİ Parti listelerinden yaptınız. Demek istiyor ki, bunları tutuklayın" dedi.

BUNLARA GÖREV YAPTIRMAYIZ

Bakan Soylu, belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili kanunun verdiği tüm yetkiyi kullanacaklarını hatırlatarak, "94 tane PKK'lı belediyeyi nasıl aldık? Hepsinin hakkında tutuklama kararı mı vardı? Hayır" diyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Kanunun bana verdiği görev şudur, hem Belediye Kanunu’nun 45. maddesi hem de 47. maddesi. İçişleri Bakanına der ki, eğer terörle iltisaklı birisini görmüşsen bunun hakkında soruşturma açılması dahi yeterlidir, hemen açığa alabilirsin. Almadın. Adam da dağa boyna para, silah taşıyor. Ne yapacağım ben? Mahkeme kararını mı bekleyeceğim Kılıçdaroğlu? Kanun mahkemeye de görev vermiş, bana da görev vermiş. Bana demiş ki, 'eğer telafi edilmesi zor bir olayla karşı karşıya isen ve bu terör ise bir suistimal söz konusu ise bunu hemen açığa alır, yerine de kayyumu atarsın.' Çok net söyleyeyim. Terörle iltisaklı gördüğümüz kim varsa, teröre bulaşmış kim varsa, bu ülkede ona görev yaptırmayız. Bu kadar açık ve nettir. Güya devlet memurluğu yapmış. SSK'yi de böyle batırdı zaten."

‘YURTTA SULH KELİMESİNİ FETÖ’YE ABD’DE BEN SÖYLEMEDİM’ DE BAKALIM

Kılıçdaroğlu'na FETÖ ile ilgili sorular sorduğunu ancak cevap alamadığını ifade eden Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

"Çıkıp bir tanesine bir cevap ver ya. De ki, 'Yurtta sulh kelimesini FETÖ'ye, Amerika'ya ben söylemedim' de bakalım, hadi de. Bak ciddi söylüyorum. Yurtta sulh konseyi kimin konseyidir? 15 Temmuzcuların konseyidir. 'Yurtta sulh kelimesini FETÖ'ye ben söylemedim' de bakalım, hadi de. Bakın Türkiye bir fitneciyle karşı karşıyadır. Allah muhafaza. Türkiye'nin önümüzdeki 4,5 yılında, yarınlara ait gelişmesi olmasın diye birilerinin burada maşalığını yapmaktadır. Çok açık ve net bir şekilde söylüyorum. Bunlara imkan vermeyin. Şehirlerimizde, her yerde bunlara bir yaşam tüneli açmayın."

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.