Soylu'dan 'siyasi cinayet' açıklaması: Bu bir FETÖ taktiğidir

Soylu'dan 'siyasi cinayet' açıklaması: Bu bir FETÖ taktiğidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "siyasi cinayet" iddiasıyla ilgili emniyet ve MİT'te bir istihbarat olmadığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler işlenebileceği' iddialarıyla ilgili bu sabah resen soruşturma başlattığını duyurmuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçen günlerde Mersin'de gazetecilere yaptığı açıklamada “siyasi cinayetler kaygısı” olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu “Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim, eğer belli gruplar ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz” dedikten sonra “Kemal Bey, bundan kastınız nedir?” sorusuna “Siyasi cinayetler. Böyle kaygılarım var” ifadelerini kullanmıştı.

 

'BİZİM DE DUYUMLARIMIZ VAR'


Kılıçdaroğlu'nun ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’dan da benzer bir açıklama geldi. Aydın, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye yaptığı açıklamada "Bizim de aldığımız suikast duyumları var" ifadesini kullandı.

Aydın şöyle konuştu:

“Ben Sayın Erdoğan'ın yerinde olsam 19 yıllık bir ülke yönetiminden sonra bu seçimde aday olmam çünkü hayatının hezimetini yaşayacak ve çok acı bir sonuçla ayrılmak zorunda kalacak. Sonuç belli, ağır bir hezimet onu bekliyor, kurtuluşu yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nun “Siyasi cinayetler olacak” sözünü kastettiniz herhalde, siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum.”

 

'BU BİR FETÖ TAKTİĞİDİR'

 

Bugün Trafik Birim Amirleri Koordinasyon Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "siyasi cinayet" iddiasıyla ilgili emniyet ve MİT'te bir istihbarat olmadığını söyledi.

Soylu, "Emniyet ve MİT'te böyle bir istihbarat yok. Bu bir FETÖ taktiğidir." ifadelerini kullandı.



Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.