Soylu'dan soru soran muhabire sert cevap: Kimin tarafındasınız, Ben yalan mı söylüyorum?

Soylu'dan soru soran muhabire sert cevap: Kimin tarafındasınız, Ben yalan mı söylüyorum?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine soru soran Tele1 muhabirini azarladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilere dair sınırda bilgi verdi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Soylu, Tele1 muhabirinin, "Biz açıkladığınız rakamları teyit edemedik bir türlü." şeklindeki ifadesine tepki gösterdi.

"Siz kimin tarafındasınız?" diye soran Soylu, "Hiç Türkiye'nin tarafında olduğunuz belli değil." dedi.

"Sizin yaptığınız Yunan medyasının ve avrupa medyasının yalan ve çarpıtmasını ifade etmek" diyen bakan Soylu, muhabirin ısrarı üzerine, "O zaman İçişleri Bakanı yalan söylüyor." şeklinde tepki gösterdi.  

 

 

Soylu şöyle konuştu:

 

"Bakın, dördüncü mekanize mıntıkasında 53 bin 271 kişi, 54'üncü mekanize mıntıkasında 85 bin 659 kişi. Bir mantık olarak sana söyleyeyim, sen de biliver; biz 127 bin insanı geçen sene burada sınırı geçerken yakaladık. Tek tek saydık bunları değil mi. Şimdi yakalamıyoruz, sadece geçenleri sayıyoruz. 23 hudut karakolumuz var, 8 de hudut bölüğümüz var. 6 km'lik arayla beraber kimin ne kadar geçtiğini ve ne kadar öteki tarafa intikal ettiklerini bilmektedirler.

Ben senin anlaman için bir şey daha söyleyeyim. Yunan ve Avrupa tarafına hizmet eden birisi olarak sana söylüyorum, biz Afrin'den İdlib'e ne kadar geldiğini, Cinderes'e ne kadar geldiğini ve aynı zamanda bir şey daha ifade edeyim Cerablus'a, Azez'e ne kadar geldiğini de biliyoruz. Sadece biz değil, gazeteciliğini biraz iyi yaparsan, BM de biliyor."



siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.