Soylu'nun canlı yayında verdiği cevaplar nasıl değerlendirilmeli?

Soylu'nun canlı yayında verdiği cevaplar nasıl değerlendirilmeli?

Günlerdir Türkiye’yi videolar ile meşgul eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına cevap veren içişleri bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği cevaplar tartışılıyor. 

Yayınladığı 7 video ile bir çok iddiada bulunan Sedat Peker’in suçlamalarına cevap vermek için gazetecilerin karşısına çıkan içişleri bakanı Süleyman Soylu, hem iddialara cevap verdi hem dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Soylu’nun dikkat çeken en önemli açıklamalarından birisi, Habertürk sunucusu Kübra Par’ın 'Neler oluyor' sorusuna verdiği cevaptı. 

Soylu özetle, iddiaların ve suçlamaların şahsi olmadığını, hedefin Türkiye olduğunun altını çizdi. ABD destekli yeni bir saldırının bu defa Peker üzerinden BAE’den başlatıldığını söyleyen Soylu, geçmiş operasyonlardan örnekler verdi. 

 

İNTERPOL KARARI NEDEN ÇIKMADI?

 

Peker’in videolarında “İnterpol tarafından yakalama kararı yok” demesi ve gazetecilerin bu soruyu da sorması üzerine Soylu, çok çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. 

 

İnterpol’e 2 başvuru yapıldığını belirten Soylu şunları söyledi; 

 

İnterpol başvuruları işleme almıyor. İncelemek için bekletiyor. Zaten FETÖ’cüler için de karar aldırmıyoruz. İnceleme bahanesi ile bir süre bekletilip, gereksiz denilerek karar verilmiyor.

Soylu’nun paylaştığı bu bilgiden de anlaşılacağı üzere, Peker’in başlattığı saldırılar bir küresel organizasyonun kurgusu.

Soylu, 4 gazeteci ve bir sunucu karşısında sorulan sorulara verdiği cevaplarla bütün iddiaları çürüttü.

Ayrıca Peker’in iddialarında söylediği gibi, Soylu ile Peker arasında hiç bir direk veya doğrudan ilişki olmadığı anlaşıldı.

Bir başka tartışmalı konu olan Hadi- Süleyman Özışık kardeşlerin konusuna da açıklık getirildi.

Anlaşıldığı kadarı ile, Hadi Özışık Soylu ile olan yakınlığını kullanarak Peker’e bilgiler vermiş, ancak bu bilgileri Soylu’dan aldığını söyleyerek çift taraflı oynamış.

 

'BİZİ SATTIN'

 

Soylu’nun Hadi Özışık’ın yazdığı mesajları canlı yayında paylaşması da bu gerçeği açıklıyor.

Soylu’nun Hadi Özışık’a 'hem bizi hem memleketi sattın' diye mesaj yazması ve bunu canlı yayında açıklaması çok önemlidir. 

 

HERKES HESAP VERECEK

 

Bir başka önemli mesaj ise, Soylu’nun meydan okuması oldu.

Peker’in iddialarının aksine, görüldü ki, mesele Soylu-Peker kavgası değil. Peker üzerinden Türkiye’ye karşı başlatılan yeni bir saldırı var.

Ve Soylu, bu saldırıda Peker ile birlikte olanların hepsinden hesap sorulacağını söylüyor. 

 

Cafebudsman

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.