Spiderman'e özenen 5 yaşındaki Berzan Korkmaz, 5. kattan atladı!

Spiderman'e özenen 5 yaşındaki Berzan Korkmaz, 5. kattan atladı!

İstanbul Arnavutköy'de film sahnelerini aratmayan bir olay yaşandı. 5,5 yaşındaki Berzan Korkmaz, Örümcek Adam'a özenerek 5'inci kattaki pencereden aşağı atladı.

İstanbul Arnavutköy’de film sahnelerini aratmayan bir olay yaşandı. 5 buçuk yaşındaki Baran Korkmaz Örümcek Adam’a özenip 5. kattaki balkondan aşağı atladı.

Babaannesi ile yaşayan Berzan’ın düştüğünü 3 yaşındaki kardeşi Miran, mutfakta yemek yapan babaannesine haber verdi.

İş makinası operatörü baba Fatih Korkmaz, annesinden gelen telefon üzerine apar topar eve döndüğünde oğlunu kaybettiğini düşünürken burnunun bile kanamadığını görünce yaşadıkları mucizeye kendileri de şaşırdı.

Hemen ambulans çağrılarak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılan çocuk, 2 gün hastanede gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

 

BURNU BİLE KANAMADI, DOKTORLAR ŞAŞIRDI


Şans eseri burnu bile kanamadan kurtulan Berzan’ın herhangi bir yara almadan kurtulabilmesi, doktorlarını bile şaşırttı. Tedavisini gerçekleştiren Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği’nden Opr. Dr. Mehmet Çakmak, “Yaz aylarında bu tip travma vakalarıyla çok karşılaşıyoruz. Kliniğimize bu hafta iki çocuk bu şekilde geldi. Diğeri de 3’üncü kattan düşmüş. Bu olaylarda genellikle çocukları olay yerinde kaybederiz. Berzan’ın kurtulması mucize, en büyük şansı toprak zemine, oturur şekilde düşmesi. Böyle olaylarda aileler kesinlikle can havliyle çocuğu kucaklayıp taşımasın. Hemen 112’yi arasın. Çünkü boyun omurga zedelenmesi varsa, yanlış bir hareketle ömür boyu felç kalabilir” dedi.

 

“SPIDERMAN BİZİ KURTARIYOR ATLAYINCA AMA BENİ KURTARMADI”


O gün işte olduğunu anlatan baba Fatih Korkmaz, olayı şu şekilde özetledi:

 

“Arnavutköy’de annemin yanındaydı çocuklar. Bana bir telefon geldi, dediler ki Berzan camdan aşağı düştü çabuk gel. Ben geldiğimde Berzan ambulanstaydı. Ambulansa biner binmez ne olduğunu sordum oğluma, kendindeydi iyi görünüyordu çünkü. Dedi ki ‘Baba ben Spiderman gibi uçtum, ama kardeşim benle beraber atlamadı dedi. Niye öyle bir şey yaptığını sorunca da ‘Spiderman bizi kurtarıyor atlayınca, beni kurtaracaktı ama kurtarmadı. Ben de aşağı düştüm’ dedi. Annemin telefonu şarjda duruyormuş, oradan alıp izlemiş sürekli. O sıra yemek hazırlıyormuş babaannesi zaten. Toprak zemine düşmüş, hemen yanı beton, şans eseri oraya denk gelmemiş. Düştüğü toprağın yanında da bir beton parçası var ama çiçekli olan bölüme düşmüş sırt üstü. Annem hemen aşağı inip kucağında ambulansı beklemişler. Bana telefon geldiğinde 5’inci kattan düştü bu çocuk, öldü kesin dedim içimden, inanamadım. Kimse inanamaz, mucize oldu. ‘Ağ atıyor binaya tırmanacağım ben Spiderman gibi uçacağım’ diyordu arada. Kesinlikle çocukların eline telefon tablet vermesinler. Çok şükür Allah bizim yüzümüze baktı çocuğumuzu bize bağışladı ama başka aileler yanmasın. Spiderman’i asla bir daha izlettirmeyeceğiz”.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.