SP'linin katil zanlısı AKP'li

SP'linin katil zanlısı AKP'li

Siirt'te dün öldürülen Saadet Partili adayla ilgili AKP'li aday gözaltına alındı.

SİİRT- Tillo İlçesi'nde SP'li Belediye Başkan adayı Behmen Aydın, Siirt kent merkezindeki Yeni Mahalle'deki evinden dün saat 14.30 sıralarında 5 arkadaşı ile birlikte çıktı. Bu sırada bir araçla gelen kimliği belirsiz kişiler Behmen Aydın ile birlikte yanındakilere bıçaklı saldırıda bulundu. Saldırıda Behmen Aydın ile birlikte yanında bulunan İdham Aydın, Recep Menduhoğlu, Hazım Abbasioğlu, Abdulkerim Abbasioğlu ve Abdulkerim Memduhoğlu ağır yaralandı. Yaralılar gelen ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bıçak darbesinin kalbine isabet ettiği Behmen Aydın, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Görgü tanıkları, Behmen Aydın ile yanındaki kişilere siyah otomobil içerisinden inen kişilerin bıçakla saldırdığını, birkaç dakika süren olay sonra aynı araçla olay yerinden kaçtığını söyledi. 

Güvenlik güçleri, kaçan saldırganları yakalamak için kapsamlı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis bugün, seçimde Tillo Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanan AK Partili Mehmet Mesut Memduhoğlu'nun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin sorgusu Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde devam ederken, cinayette 56 AR 007 plakalı Belediye Başkanlığı makam aracının kullanıldığı ileri sürüldü. Gözaltına alınanların bugün hastanedeki sağlık kontrolünden sonra Adliye'ye sevk edilmeleri bekleniyor.

Saldırıda yaralanan 5 kişinin tedavisi Siirt Devlet Hastanesi'nde devam ederken yaşamını yitiren Behmen Aydın'ın cenazesi ise dün gece otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Aydın'ın cenazenin otopsinin ardından Siirt'in Tillo İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, Tillo İlçesi'nde AK Parti adayı ve mevcut Belediye Başkanı Mehmet Mesut Memduhoğlu 505 oyla birinci, SP adayı Behmen Aydın 382 oyla ikinci sırada, BDP adayı Seyfettin Aydın ise 95 oyla üçüncü sırada yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.