Sri Lanka'daki saldırının arkasında hangi örgüt var?

Sri Lanka'daki saldırının arkasında hangi örgüt var?

Sri Lanka'da bu sabah saatlerinde 3 otel ve 3 kiliseye eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. Peki 190 kişinin hayatını kaybettiği bu saldırıların arkasında hangi örgüt var?

Güvenlik ve strateji uzmanı Abdullah Ağar, Sri Lanka'nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki saldırının arkasındaki örgütü açıkladı.

Sri Lanka'nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseye yerel saatle 08:45'te eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi.

Sabahki saldırıların ardından ülkede 2 saldırı daha meydana geldi. Saldırılar sebebiyle 190 kişi yaşamını yitirdi, 500'den fazla kişi yaralandı. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

sri-lanka-siyasetcafe-002.jpg

Bu saldırının ardından güvenlik ve strateji uzmanı Abdullah Ağar Sri - Lanka'daki saldırının arkasında ayrılıkçı Tamil Kaplanları olduğunu söyledi. 

Abdullah Ağar'ın konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde; 

Sri Lanka'da canlı bomba-ihtihar saldırılarına bakarak bunun Radikal/İşid eylemi olduğu söylenemez. İlginç bir örtüşmeyle dünyada en çok ve en yoğun intihar-canlı bomba eylemleri yapan ve radikallere ilham verenler Sri Lanka’da faaliyet gösteren ayrılıkçı TAMİL KAPLANLARI’dır.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.