SSK- Bağkur emeklisine yüzde 5 ek zam! En düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu

SSK- Bağkur emeklisine yüzde 5 ek zam! En düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi aylıklarına yüzde 5 artış yapıldığını duyurdu.

SGK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşı alanların gözü bugünkü Kabine toplantısındaydı. Kabine toplantısında emekliye ek zam görüşüldü.

 

Erdoğan açıklamalarında zam oranına ilişkin şu ifadeleri kullandı:


"Aziz milletim ekonomide bölgesel ve küresel krizlerin sebebiyle ortaya çıkan sıkıntıların yansımaları ile uğraştığımız bir yılı geride bıraktık. Bu süreçte Türkiye olarak kendi hedeflerimize sıkı sıkı bağlı kalmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Her küresel kriz yeni fırsatlar getirmektedir. Tabii bu arada vatandaşlarımıza taahhüt ettiğimiz yatırımları da hayata geçiriyoruz. Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelemizde milletimizin yardımını da bekliyoruz.

Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere refah düzeyini yükseltmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde aynı anlayışla devam edeceğiz. Geçen yılın son aylarındaki hesaplarla 16 milyon emeklimize 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. En düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.