Subay ve astsubayların cinsel hayatlarıyla ilgili yönetmelik değişti

Subay ve astsubayların cinsel hayatlarıyla ilgili yönetmelik değişti

Milli Savunma Bakanlığı, subay, astsubay olacakların cinsel hayatlarıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı bir yönetmelik yayınladı.

Milli Savunma Bakanlığı, subay, astsubay olacakların cinsel hayatlarıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı bir yönetmelik yayınladı.  , "Fakülte ve Yüksekokullar Askerî Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen Subay ve Astsubaylara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayınladı.

Yönetmelikte subay, astsubay olacakların cinsel hayatlarıyla ilgili yeni düzenlemeler yer alıyor.

23 Mart tarihli yönetmelikte "Evli, hamile, çocuklu, daha önceden evlenmiş, herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak karı-koca gibi birlikte yaşamamış/yaşamıyor olmak veya gayritabii cinsi eğilimleri tespit edilmemiş olmak" ifadesinin bulunduğu madde ikiye ayrıldı.

 

Maddenin yeni hali şöyle oldu:

 

"i) Evli, hamile, çocuklu olmamak, daha önceden evlenmemiş olmak."

"j) Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak karı-koca gibi birlikte yaşamamış/yaşamıyor olmak veya gayritabii cinsi eğilimleri tespit edilmemiş olmak."

 

ADAYLAR KIZ ARKADAŞLARIYLA AYNI EVDE YAŞAYAMIYOR

 

Yönetmeliğe göre, askeri öğrenciliğe giriş şartlarına göre adaylar kız arkadaşlarıyla aynı evde yaşayamıyor. Ayrıca yönetmeliğe göre heteroseksüellik yani sadece karşı cinse ilgi duymak dışında, eşcinssellik eğilimleri olan adaylar kabul edilmiyor. 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.