Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Denizolgun’a Süleymancılardan tepki

Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Denizolgun’a Süleymancılardan tepki

Süleymancılar olarak bilinen Süleymanlı cemaatinin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Mehmet Beyazıt Denizolgun’a cemaatten sert tepkiler geldi. Denizolgun yıkılan sadabad yurdu ile ilgili cemaati suçlamıştı.

Kağıthane’de Belediye tarafından depreme dayanıksız olduğu için yıkılan sadabad öğrenci yurdu ve lojmanı Süleymancıları ikiye böldü.

Yurt binasının yıkılmasını AK Parti aleyhine propagandaya dönüştüren cemaate Denizolgun cevap vermiş ve cemaatin provokasyon yaptığını söylemişti.

Bir haftadır kamuoyunun gündeminde olan sadabad yurdunun yıkılması Süleymancılar cemaatindeki ayrışmayı da ortaya çıkardı.

AK Parti İstanbul milletvekili, ve aynı zamanda Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu olan Mehmet Beyazıt Denizolgun cemaatin içindeki bazı kişilerin provokasyon yaptığını iddia ederek büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.

 

 

Denizolgun’un cemaati ifşa ettiği açıklama özetle;

Denizolgun açıklamasında cemaati ve dernek yöneticilerini suçlayarak yıkımın doğru ve gerekli bir karar olduğunu açıkladı. Denizolgun, “Toplantı esnasında bilgi, belge dokümanları elde ettiğimde ve olayları birinci ağızdan dinlediğimde bu kadar mı olur dedim? BU KADAR MI DEZANFORMASYON yapılır, bu kadar mı ALGI OPERASYONU yapılır, Süleymanlı Cemaatimizin bazı idarecileri tarafından her sunulan bilgi ve belge bu kadar mı GERÇEK DIŞI OLUR?” cümleleri ile provokasyonu ifşa etti.

 

Bu kadar hakikatlerin ters yüz edilmesi hangi saiklerle yapılmaktadır? Bütün gerçekleri cemaatimizin tabanından saklandığı gibi, yanlış şekilde tahrik, kin, nefret tohumları ekilmektedir. Bunun vebali size yeter de artar. demişti

 

Mehmet Beyazıt Denizolgun'un açıklamasının tamamını okumak için TIKLAYIN

 

DENİZOLGUN’UN AÇIKLAMALARINA CEMAATTEN SERT TEPKİ

 

Cemaatin kurucusunun torununun bu açıklamaları cemaatte şok etkisi yaratırken aynı zamanda zaten var olan ayrışma ve panik havasını da iyice açığa çıkardı.

 

MAKAM İÇİN BİZİ SATTI

Süleymancılar cemaati ile Denizolgun arasında süren gizli bir çekişme anlaşmazlık olduğu biliniyordu. Cemaatin seçimlerde İYİ Parti ve CHP’yi desteklemesine karşın Denizolgun AK Parti’den milletvekili seçilmişti. Bu görüş ve tercih farkının yarattığı kargaşa sadabad yurdu ile ifşa oldu. Denizolgun’un açıklamalarına cemaatin bazı üyeleri sert tepkiler gösterdi.

Sosyal medyada ve konu ile ilgili haberlerin yorumlarında;

Denizolgun bizi sattı”O bizim liderimiz değilDenizolgun makam için cemaati karaladı,

ifadeleri kullanıldı.

 

Denizolgun’un AK Parti’den milletvekili seçilmesine gönderme yapan cemaat mensupları, O’nun cemaatle ilgisi yok, makam için konuşuyor” ifadelerini paylaştılar.

 

İşte o yorumlardan bazıları,

yorum-001.JPG

 

yorum-2-001.JPG

 

yorum-3-001.JPG

 

İlgili haberler;

 

sul.jpg

 

alt-2.JPG

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum