Süleyman Soylu açıkladı! 15 Temmuz’dan bu yana kaç kişi FETÖ’den tutuklandı?

Süleyman Soylu açıkladı! 15 Temmuz’dan bu yana kaç kişi FETÖ’den tutuklandı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası 511 bin kişini gözaltına alındığını, 30 bin 821 kişinin ise tutuklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ’nün 15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunmasının ardından 511 bin kişinin gözaltına alındığını, 30 bin 821 kişinin de tutuklandığını açıkladı.

FETÖ/PDY ile mücadelede gelinen son noktaya ilişkin sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu, örgütü dünyaya anlattıklarını, örgüte de “paket paket” operasyonlar yapıldığını söyledi.

Süleyman Soylu, FETÖ’nün terör ve istihbarı bir örgüt olduğuna değinerek, PKK ile nasıl mücadele ediliyorsa FETÖ ile de aynı şekilde mücadele edildiğini aktardı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN KAÇ KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ?

İçişleri Bakanlığı’ndan FETÖ ile mücadele kapsamında ihraç edilenler hakkında da bilgi veren Süleyman Soylu, 38 bin 578 personelin ihraç edildiğini, 5 bin 679 kişinin de görevden uzaklaştırıldığını, ihraç edilenlerin ise bir kısmının cezaevinde olduğunu söyledi.

Süleyman Soylu, bunların 31 bininin emniyetten, 4 bin 159 kişinin jandarmadan, 348 kişinin sahil güvenlikten ve ayrıca mülki idareden de ihraç edilenlerin olduğunu söyledi.

15 TEMMUZ’DAN BU YANA KAÇ KİŞİ TUTUKLANDI?

Soylu ayrıca, 15 Temmuz 2016’dan beri 511 bin kişinin gözaltına alındığını, 30 bin 821 kişinin de tutuklu olduğunu açıkladı.

FETÖ TAMAMEN ÇÖKERTİLDİ Mİ?

Süleyman Soylu, FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasının tamamen çökertilip çökertilmediği hakkında soruya ise, çalışmaların devam ettiğini henüz “tamamen bitti” diyemeyeceklerini söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.