Süleyman Soylu'dan soydaşlara ikametgah müjdesi

Süleyman Soylu'dan soydaşlara ikametgah müjdesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Türkistanlılarla Bayramlaşma Buluşması’nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Bakan Soylu, Türkistanlılarla Bayramlaşma Buluşması’nda müjdeyi verdi.

Bakan Süleyman Soylu Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, "Türkistanlılarla Bayramlaşma Buluşması’ndaki konuşmasında, bu coğrafyanın yüzyıllardır herkese kucağını açmış bir coğrafya olduğunu ifade etti.

Türkiye topraklarının herkese açık olduğunu ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Vatan hasreti nedir en iyi siz bilirsiniz. Biz de şunu biliyoruz; ana yurtlarınızda, ata yurtlarınızda hür, özgür ve bağımsız yaşamak isteyenlerin Anadolu'dan kendi topraklarına hangi hasretle baktığını biliriz. Suriyeli kardeşlerimizin, Uygur kardeşlerimizin hangi duygular içinde olduğunu biliriz çünkü biz aynı milletiz. Bizim kaderimiz aynı, tarihimiz aynı, bizim heyecanımız aynı, duygularımız aynı ve bize karşı düşmanlık yapanlar da aynı. Biz şuna inanıyoruz; Bugün ayakta duran Türkiye eğer bu kollarını açmamış, kardeşlerini yalnız bırakmış olsaydı bugün musibetlerden kurtulamazdı. 15 Temmuz'dan kurtulamazdı, 6-7 Ekim'den kurtulamazdı, 17-25 Aralık'tan kurulamazdı, Gezi olaylarından kurtulamazdı. Onların hilesi varsa, entrikası varsa, onların kumpası varsa bilesiniz ki bizim de Allahımız var."

GEÇİCİ İKAMETGAH VERECEĞİZ

Salonda bulunanların karşı karşıya kaldıkları problemleri bildiğini ifade eden Soylu, kendisinin İçişleri Bakanı, Göç Politikaları Kurulu Başkanı olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunun altını çizerek söylüyorum; Hiçbir çocuğunuzun Türkiye'de eğitim sorunu olmayacak. Hiçbir çocuğunuzun Türkiye'de diploma sorunu olmayacak. Burada yaşayan, güvenliği konusunda gerekli tahkikatları yaptığımız tüm kardeşlerimize ilk önce geçici ikametgah vereceğiz ve onları 'Bu ülkede acaba ne olacağım?' diye bir endişeden kurtaracağız. Burada birçok Türki kardeşlerimiz var. Sadece geçici ikamet değil, insani ikamet, uzun süreli ikamet konusunda da sonuna kadar yanınızda olduğumu ve bütün sistemi harekete geçireceğimi bilmenizi istiyorum. Burada bir söz daha veriyorum. Türk topluluklarına mensup olan kardeşlerimizle yabancıların göç idarelerinde aynı muamele yapmalarını ortadan kaldırıyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren Göç İdaresi'ne gittiğinizde bilesiniz ki kimliğiniz ve soyunuz önceliğiniz olacaktır. Bütün arkadaşlarımız, ben dahil emrinize amadeyiz. Bu topraklar sizindir. Anadolu sizindir. Kim ne derse desin, kim ne ortaya koyarsa koysun; bizim inancımız bize bir şey söylüyor: 'Her insan bir alemdir.' Biz ona talibiz. Biz size, sizin gönlünüze, sizin duanıza ve sizin rızanıza talibiz."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.