Süleymancı Ak Parti'li vekil Denizolgun'dan bütçe görüşmelerinde flaş açıklamalar!

Süleymancı Ak Parti'li vekil Denizolgun'dan bütçe görüşmelerinde flaş açıklamalar!

2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri kapsamında mecliste bir konuşma yapan Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun, vakıflarla ilgili bilgiler paylaştı.

Kağıthane’deki Süleymancılara ait sadabad yurdunun yıkılmasından sonra  yurt binasının yıkılmasını hükümete karşı bir ayaklanmaya dönüştürmeye çalışan cemaat yöneticilerini provokasyon yapmakla suçlayarak ifşa eden Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun, Türkiye'de 52 bin vakıf olduğunu açıklayarak vakıfların önemini ve yaptığı hizmetleri anlattı.

2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri kapsamında mecliste bir konuşma yapan Denizolgun, vakıflarla ilgili bilgiler paylaştı.

 

İşte Denizolgun'un o açıklamaları;

 

'Vekilleri 2020 yılı merkezi yönetim Bütçe Kanunu teklifi görüşmeleri kapsamında Vakıflar Genel müdürlüğümüzün bütçeleri üzerine AK Parti grubu adına söz almış bulunmaktayım.

Ecdadın bizlere yadigar bıraktığı hangi vakıfları, hangi hayratları bu 5 dakikalık konuşmamda ifade edebilirim ki. Hastaları tedavi eden, göçmen kuşları koruyan, yetimleri öksüzleri koruyan, alanında verenin de belli olmadığı sadaka taşları malikane gibi kuş evleri daha nice hayratlar daha nice hayırlar, daha nice Vakıflar...

Sosyal yaşamın her alanında yüzyıllar boyunca binlerce Vakıf kurulmuş bunları kuranlar, yönetenler Terki dünya etmişler.

 

'52000 VAKIF VAR'

 

Elbette bu kıymetli vakıfların kurumların heba edilmesine göz yumulmazdı.

Bu bağlamda sürekliliğin sağlanması için vakıfların yaşatılması devam etmesi Vakıflar Genel müdürlüğümüzün vazifesi ve sorumluluğundadır.

Şu an yaklaşık 52000 üzerinde Vakıf mevcuttur. 2002-2018 yıllarında 16 yılda tam 5250 Vakıf eserimizin Restorasyonu tamamlanmıştır. 2019 senesinde ise ilave 150 eserimizin daha Restorasyonu gerçekleşmiş olup ve tam olarak burada Restorasyonu veya onarımı yapılan Vakıf kültür varlığı sayısı tam 115 kat arttırılmıştır vakıflara ait.

 

 

Vakıflar Genel müdürlüğümüz çalışmalarını hazineden katkı almadan kendi öz kaynakları üzerinden gerçekleştirmektedir.

Bezmi-alem ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf üniversitelerinin eğitim hayatına kazandırılması büyük bir başarıdır bugün bu üniversitede modern kompleksler içinde eğitim verilmektedir.

Bezmi-alem Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaları tedavi etmeye devam etmekte.

Hatta ücretsiz sağlık hizmeti sunmaktadır. Yine Vakıflar Genel müdürlüğünce 2019 yılında 4521 kişi muhtaç aylığı bağlanmış 20315 aileye toplamda ise 78780 kişiye gıda yardımı yapılmıştır.

15000 öğrenciye de burs verilmiştir . Aşevleri hizmetleri de tüm hızıyla devam etmektedir.'

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.