Süleymancı liderin torunu Mehmet Beyazıt Denizolgun, seçimi 2 bin oyla kaybetti

Süleymancı liderin torunu Mehmet Beyazıt Denizolgun, seçimi 2 bin oyla kaybetti

'Süleymancılar' olarak bilinen cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın büyük torunu Mehmet Beyazıt Denizolgun'un oğlu 2 bin oy farkla seçilemedi. 

'Süleymancılar' olarak bilinen cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın büyük torunu Mehmet Beyazıt Denizolgun'un oğlu, AK Parti İstanbul milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, 14 Mayıs seçimlerinde 2 bin oy farkla seçilemedi. 

İstanbul 1. Bölge’de 15. Sıradan aday gösterilen Denizolgun’un önündeki 14 AK Parti’li aday seçilirken, Denizolgun’un Meclis’e girememesi, hem Süleymancılar’da hem de AK Parti’de şok etkisi yarattı. 

2018 seçimlerine oranla İstanbul 1. Bölge’de AK Parti oyları 7 puan düşmesine rağmen Denizolgun’un seçilmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

Öyle ki 2018’de de cemaatin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermemesi hem cemaat içerisinde hem de parti içerisinde tartışma konusu olmuştu. 

Ahmet Arif Denizolgun’un ölümünden sonra Süleymancılar cemaatinin liderliğine Alihan Kuriş getirilmişti. Alihan Kuriş liderliğindeki Süleymancıların, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’ye destek vermediği iddia edilmişti. 

Bunun üzerine Süleymancılar cemaatinin yönetiminde tartışma çıkmış, AK Parti’li vekil Fatih Süleyman Denizolgun ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak Cemaatin lideri Alihan Kuriş’i eleştirmişti.

Bugün de 2 bin oy farkla seçilemeyen Denizolgun’un sandıklara itiraz etmediği öğrenildi. 

İtiraz edilmemesinin ardından Denizolgun’un cemaatin desteğini çektiği için mi yoksa AK Parti’li belediyenin yeterince çalışmadığı için mi seçilemediği ise tartışma konusu oldu. 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.