Süleymancı yurdunda skandal: Öğrenciden şok itiraflar

Süleymancı yurdunda skandal: Öğrenciden şok itiraflar

Süleymancıların yurtlarındaki skandallar bitmiyor. Yurtlarda kalan öğrencilere uygulanan taciz, psikolojik ve fiziksel şiddet ise gittikçe açığa çıkıyor. Yurtta kalan bir öğrencinin anlattıkları ise kan donduran cinsten

Süleymancılar olarak bilinen ancak kendilerini Süleymanlı diye tarif eden cemaatin yurtlarında meydana gelen skandallar bir öğrencinin itirafları ile bir kere daha ifşa oldu.

Geçtiğimiz günlerde Denizli’de 12 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunulan Süleymancıların yurdu mühürlenmiş, yurt müdürü gözaltına alınmıştı. Kaçan istismarcı öğretmen ise Aydın’da yakalanmıştı.

Bu defa Süleymancıların yurdunda kalan bir öğrencini itirafları tekrar gündeme geldi.

 

 Videoda öğrenci yurtta yaşananları anlatıyor.

 

Adının Yunus Demirtaş olduğunu söyleyen öğrenci, konuşmaya “Selamlar, Ben Yunus Demirtaş” diye başlıyor ve şöyle devam ediyor.

"Bu videoda ailemin beni ders disiplini kazanmam ve dini bilgileri öğrenmem için gönderdiği Süleymancılar yurdundan bahsedeceğim.

Yurtlarda hiyeraşik bir düzen var. Üstten gelen talimatlara asla itiraz edilmez ve sorgulanmaz. Bu talimatlar onlar için vahiy gibidir."

 

HOCALAR ÇOCUK PSİKOLOJİSİNDEN ANLAMAZLAR

"Başımızdaki hocalar kendi içlerinden olduğu için talimatları sorgusuz uygularlar. Başımızdaki hocalar çocuk psikolojisinden hiç anlamazlar ve önem vermezler."

 

NAMAZA GEÇ KALIRSAN DAYAK YERSİN

Demirtaş anlatmaya şöyle devam ediyor: "Yurtta devamlı şiddet ve gerginlik hakimdir. Namaza geç kalırsan dayak yersin. Ezberini yapamazsan ya o akşam geç yatarsın ya da hafta sonu eve geç gidersin. Yaşıtlarımız spor yaparken, oyun oynarken bizim iki, üç gün güneş görmediğimiz oluyordu."

 

HOCALAR BİZİ DÖVÜYORDU

"Yurtta boş vakitlerimizde oyun oynayınca hocalar bizi yakalayınca dövüyordu. Bizden 50 yaşındaki adam gibi davranmamızı bekliyorlardı."

 

KALPLERİNE TUNAHAN’IN NURU İNİYOR!

Demirtaş, Süleymancıların rabıta diye bir şey uydurduklarını söyleyerek, “ Süleyman Hilmi Tunahan’ın kalbinden kendi kalplerine nur iniyor diye hayal ediyorlar. Namazlar ise rabıta ile değer kazanıyor.

Sabahları bizi erken uyandırarak rabıta yapmaya zorlarlardı. Ramazan ayında ise bizi sabahlara kadar namaz kılmaya zorlarlardı."

Yunus Demirtaş, konuşmasının sonunda  ailelere de seslenerek, çocukları bu tür yurtlara göndermemelerini tavsiye ediyor.

 

İşte o videonun tamamı:

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum