Süleymancılar Akşener dedi

Süleymancılar Akşener dedi

Süleyman Hilmi Tunahan'ın kurucusu olduğu ve Alihan Kuriş'in liderliğinde faaliyet gösteren Süleymancılar cemaatinin 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı’na yakın durduklarını belirtmesine rağmen Millet İttifakı ve Meral Akşener’e destek verecek.

TAKİYYE Mİ YAPTILAR?

Alihan Kuriş'in liderliğindeki Süleymancılar cemaatinin 24 Haziran Seçimlerinde Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na destek vermesi bekleniyordu. Ancak, ortaya çıkan şok belgede bunun bir seçim takiyesi olduğu ve aslında Meral Akşener ile Millet İttifakı’na destek vereceği ortaya çıktı.

Cemaat, bügüne kadar kamuoyunda, 24 Haziran'daki seçimlerde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceği yönünde imaj çiziyordu.

ŞOK BELGE ORTAYA ÇIKTI

Ancak bu göstermelik tavra karşın Süleymancılar cemaatinin gizli gündemi olduğu Süperhabertv’nin haberine göre ortaya çıktı.

Cemaat, gizliden gizliye CHP'nin önderliğindeki Millet İttifakı'nın desteklenmesi yönünde telkinler yapıyor.

Özellikle cemaatin güçlü olduğu Antalya bölgesinde Süleymancılar cemaatine gönül veren kişilerin telefonla aranarak, "Cemaatin büyüğü" tarafından verilen talimatlar aktarılıyor.

AKŞENER’İ DESTEKLEYECEKLER

Buna göre; Süleymancılar cemaati ile iltisaklı kişilerin, 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'i desteklemesi isteniyor.

Ayrıca cemaatin üst düzey yönetimin, "kanıt bırakmamak" amacıyla bu telkinleri yazılı olarak değil, sözlü olarak tabana iletmeyi tercih ettiği bilgisine de ulaşıldı.

Cemaat tarafından konuyla ilgili yapılan yazışmalarda ise şok ifadeler yer alıyor. Cemaat tabanının konu hakkında bilgilendirilmesi ve geri dönüş yapılması özellikle talep ediliyor.

İşte Süleymancıların 24 Haziran’da kimi destekleyeceğini ortaya çıkaran şok belge:

Muhterem Bölge Mümessilimiz,

Muhterem büyüğümüzün sizlere / sizlerin şahsında bütün kardeşlerimize selamları - duaları var.

24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde İYİ PARTi (Millet İttifakı)

Cumhurbaşkanı Seçimlerinde de MERAL AKŞENER'e oy verilmesi arzu ediliyor.

NOT: Muhterem Büyümüz'ün bu talimatı bütün personel, ihvan ve ehvatımıza sıhhatli ve açık şekilde ulaştıktan sonra 23 haziran 2018 Cumartesi günü saat 13:00'a kadar geri dönüş yapılarak Malumat verilmesi rica olunur.

İstabul Sekretarya

NOT: Yazının alındığına dair aynı program üzerinden (dosyalar kısmından) "yazı alınmıştır" şeklinde 21.30'a kadar geri dönüşün yapılması,

suleyman.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum