Süleymancılar Amazon'dan getirmişti! O çocukların akıbeti belli oldu

Süleymancılar Amazon'dan getirmişti! O çocukların akıbeti belli oldu

Brezilya'nın Amazon bölgesinden alınarak, iki yıl dini eğitim verildikten sonra Türkiye’ye getirilerek Tarsus ve Kütahya’daki yurtlara yerleştirilen çocuklar dün cemaat tarafından alınan bir kararla ülkelerine gönderildi.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Süleymancılar tarafından Amazon'dan alınarak Türkiye'ye getirilen ve cemaat yurtlarına yerleştirilen altı çocuk, olayın gündeme getirilmesiyle ülkelerine gönderildi.

Süleymancılar tarikatı tarafından Brezilya’nın Amazonlarından alınarak, iki yıl dini eğitimden geçirildikten sonra Kütahya ve Tarsus’taki cemaat yurtlarına getirilen altı Brezilyalı çocuk, dün cemaat yönetiminin aldığı kararla ülkelerine gönderildi. Çocuklar TSİ ile 21.00 sıralarında Brezilya’nın Sao Paulo kentine ulaştı.

 

TÜRKİYE’YE ÇOCUK GETİRDİLER


Artı Gerçek'in haberine göre 13 ila 17 yaş aralığındaki altı Brezilyalı çocuk geçen yıl Süleymancılar tarikatından Abdülhakim Tokdemir’in ekibinden iki kişi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin Brezilya Büyükelçiliği'nin vize bölümünce verilen “eğitim vizesi” ile Türkiye’ye getirildi; ikisi Kütahya’da, dördü Tarsus’ta Süleymancılara ait yurtlara yerleştirildi.

 

BREZİLYA SİYASETİ VE KAMUOYU TEPKİLİ, İNTERPOL DEVREYE GİRDİ

 

Brezilyalı yerli çocukların Türkiye’ye getirilmesinin Brezilya ve Türkiye basınında yer almasıyla, yerel polisin yanı sıra Interpol de kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı. Brezilya Parlamentosu’ndan bir heyetin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceği basına yansımıştı.


SÜLEYMANCILAR COCUKLARI ÜLKELERİNE GÖNDERDİ

 

Konunun İnterpol tarafından incelemeye alınması ve uluslararası insan kaçakçılığı kapsamında değerlendirilmesi Süleymancılar Cemaati’nde de kaygıya neden olduğu öğrenildi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.