Süleymancılara 43 farklı dava! Dosyaları kabarık: Dolandırıcılık, hırsızlık, tecavüz...

Süleymancılara 43 farklı dava! Dosyaları kabarık: Dolandırıcılık, hırsızlık, tecavüz...

Alihan Kuriş'in lideri olduğu Süleymancılar Cemaati'nin yöneticilerine yıllar içerisinde açılan farklı dava dosyalarının olduğu ortaya çıktı.

Alihan Kuriş’in lideri olduğu Süleymancılar cemaatinin yöneticileriyle ilgili suç kayıtları ortaya çıktı. Aydınlık gazetesinin haberine göre, cemaate bağlı faaliyet yürüten şirketlerin yöneticilerinin dolandırıcılık, çek defteri yaprağı kullanmadan çek düzenlemek, hırsızlık, manevi ve mali haklara tecavüz, marka haklarına tecavüz, tehdit, görevi kötüye kullanma, rüşvet, hakaret, resmi belgede sahtecilik, ruhsatsız silah bulundurma suçlarından suç kaydı yer alıyor.

Öte yandan yargı kaynaklarının aktardığına göre, son olarak Kuriş hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla Antalya’da bir soruşturma daha açıldı.

Cemaatin mali işlerinden sorumlu üst düzey yöneticisi olarak nitelendirilen M.D., ailesiyle birlikte cemaate gelir sağlayan şirketleri yönetiyor. Aile bu şirketlerle, tekstil, gıda, otomotiv, basın-yayın, inşaat sektörleri başta olmak üzere çok sayıda sektörde faaliyet yürütüyor. Kaynaklar, M.D. ve ailesinin bu sürede birçok suça karıştığını, bazı davalardan da mahkum olduğunu aktardı.

2009-2017 yılları arasında hakkında 41 farklı dava açılan M.D.’ye dolandırıcılık başta olmak üzere marka hakkına tecavüz, hamiline çek defteri yaprağı kullanmadan çek düzenlemek, tasarım hakkına tecavüz, hırsızlık suçlamaları yöneltildi; 10 farklı davada mahkumiyet kararı verildi.

Bunlardan 30’unun 2011 yılında açılması dikkat çekti.

M.D.’yle birlikte cemaatin şirketlerini yöneten M.D.’nin eşi, kızı, kızının eşi, kız kardeşi, kız kardeşinin eşi, iki erkek kardeşi, üç dayısı şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunuyor.

M.D.’nin kızı B.Z.G.’nin yönettiği tekstil firmasının Ağrı, Bursa, İzmir, Malatya’da şubesi bulunuyor. Ayrıca B.Z.G.’nin İstanbul Ümraniye’de sahibi olduğu bir hastane de var. B.Z.G’nin eşi M.B.G. de bir tekstil firması ile tarım firması yönetiyor. M.D.’nin erkek kardeşi D.D. de iki farklı tekstil firmasını yönetiyor.

M.D.’nin kız kardeşi E.D.A. da ayrıca bir tekstil firması yönetiyor. E.D.A., hakkında açılan bir davada İcra İflas Kanunu’nda düzenlenen suçlardan ticareti usulüne aykırı hareket etmek suçlamasından hüküm verildi. Ayrıca E.D.A. hakkında marka hakkına tecavüz, karşılıksız yararlanma, çekle ilgili karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme suçlarından 2013-2019 yılları arasında 16 farklı dava açıldı. E.D.A.’nın aynı şirketin yöneticisi olan eşi A.A. hakkında da 2014-2019 yılları arasında manevi veya mali haklara tecavüz, resmi belgede sahtecilik, karşılıksız çek keşide etmek, ticareti usulüne aykırı terk etme, resmi belgede sahtecilik, tüzel kişi sorumlusunun karşılıksız çek düzenlemesi suçlarından 33 farklı suç kaydı bulunuyor.

 

43 FARKLI DAVA VAR

 

M.D.’nin dayısı H.A. da cemaate bağlı bazı inşaat, araç kiralama şirketlerinde yöneticilik yapıyor. H.A. hakkında 2002-2019 arasında 43 farklı dava açıldı. Bu davalardaki suçlamalar resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, elektrik enerjisi hakkında hırsızlık, karşılıksız çek keşide etme, silahla tehdit, hakaret, kıta sahanlığında veya münhasır ekonomik bölgedeki sabit platformu işgaldi. H.A., ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçundan 2007’de mahkum edildi.

Cemaatin Türkiye çapında faaliyet yürüten şirketlerini yöneten isim D.A. da M.D. ile sık sık görüşen biri. D.A.’nın yönettiği şirketler arasında Akdeniz Toros Et, Çamlıca Basım Yayım, Fazilet Neşriyat, His Yemekçilik, İsabet Yayıncılık ve Eğitim Hizmetleri, Toros Toptan Gıda, Tüm Üstün Zekalılar Derneği İktisadi İşletmesi, Zet Zeka Geliştirme Eğitim Danışmanlık şirketleri yer alıyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.